Saptamana trecuta Junior Achievement Romania si BRD au dat startul programului de voluntariat in scoala in cadrul proiectului Educatia iti da valoare!.
In perioada 10 martie – 4 aprilie, elevi de gimnaziu si liceu din toata tara (in special din clasele VII-X) vor participa la activitati educationale interactive, sustinute de consultanti voluntari BRD si vor fi pregatiti pentru a face fata provocarilor reale legate de educatie si cariera.
In deschiderea programului de voluntariat a fost organizat pe 11 martie webinarul Educatia iti da valoare!, la care a fost invitata Flavia Popa, Secretarul General al BRD. Sesiunea online a fost sustinuta prin intermediul unei platforme moderne de educatie si comunicare si a reunit 59 de profesori si peste 1.100 de elevi din toata tara. Webinarul a imbinat elemente informative privind abilitatile si competentele necesare pentru dezvoltarea unei cariere de succes, cu o componenta puternica de consultanta si de invatare din experienta unui reprezentant al echipei de management a BRD.
„Le-am transmis elevilor ca trebuie sa profite la maximum de timpul petrecut in scoala pentru a acumula cunostinte, pentru a descoperi care le sunt inclinatiile, domeniile de interes, pregatindu-se astfel pentru cariera viitoare. Le-am vorbit despre meseria mea si parcursul meu profesional si despre cum am facut alegerile in cariera. Am primit foarte multe intrebari despre meseriile din banca, despre cum ajungi sa lucrezi intr-o astfel de institutie, despre abilitatile si cunostintele necesare. M-am bucurat ca le-am starnit interesul si curiozitatea si sper ca au gasit interesanta discutia noastra. Cu unii dintre ei ne vom revedea in vizite la banca sau la clasa, pentru ca multi colegi inscrisi in program vor fi saptamanile viitoare voluntari in acest program si vor interactiona cu copiii din toata tara. Este un program util si le multumesc atat partenerilor nostri, pentru ca l-au conceput, dar si profesorilor care il implementeaza in fiecare zi la clasa. Nu in ultimul rand, le multumesc colegilor care vor voluntaria in acest an pentru entuziasmul si dorinta lor de a transmite copiilor din experienta lor profesionala si de viata.” a declarat Flavia Popa.
Proiectul Educatia iti da valoare! este derulat pentru al doilea an consecutiv de Junior Achievement Romania in parteneriat cu BRD Groupe Société Générale si contribuie la prevenirea abandonului scolar la nivel national si la dezvoltarea competentelor profesionale ale elevilor.
In anul scolar 2012-2013, 128 de consultanti BRD au contribuit si sustinut initiativa de educare activa a peste 2.800 de elevi din 93 de institutii de invatamant.
Editia de anul acesta a proiectului isi propune sa implice in activitatile la clasa si in webinar cel putin 5.000 de elevi, care vor intelege de ce este important sa-si continue studiile si care este valoarea economica a educatiei pe termen lung. Astfel, consultantii voluntari le vor transmite elevilor ce inseamna o meserie bine facuta ca atitudine in viata profesionala si cum sa abordeze educatia proprie pentru a se pregati pentru viitor.
Proiectul include trei componente esentiale care imbina elementele teoretice cu cele practice pentru a le demonstra tinerilor adevarata valoare a educatiei:
– programul la clasa Economia si succesul, prin care elevii invata, cu ajutorul profesorilor, care sunt optiunile lor de educatie si cariera pe baza abilitatilor, intereselor si valorilor personale si inteleg legatura dintre educatie si succes;
– activitati la clasa si webinar online – cu sprijinul consultantilor voluntari BRD – pentru a demonstra tinerilor valoarea educatiei;
– competitia nationala Educatia iti da valoare! prin care profesorii si echipe de elevi vor organiza in timpul Saptamanii Sa Stii mai multe, sa fii mai bun (7-11 aprilie) activitati originale pentru a demonstra colegilor cu risc de abandon scolar importanta educatiei bine facute.
Echipa de elevi care va derula activitatea cu cel mai mare impact la nivel local, in cadrul competitiei, va fi premiata la Gala Romanian Business Hall of Fame®, care se va derula pe 28 mai, la Ateneul Roman din Bucuresti.