Noi proiecte marca Rotary Club Onesti

Ultimul eveniment oraganizat de Rotary Club Onesti a fost concertul de blues sustinut de trupa “Trenul de Noapte, formatie condusa de onesteanul Marcian Petrescu, cel mai bun muzicutist din România. Spectacolul a avut loc in aula Bibliotecii “Radu Rosetti” si a fost precedat de inca o manifestare culturala organizata sub egida Clubului Rotary din Onesti, concertul sustinut, cu câteva luni inainte, de Camerata “Dorin Teodorescu”, a Teatrului National de Opereta “Ion Dacian” din Bucuresti, din care au facut parte si 3 muzicieni originari din Onesti, soprana Ioana Damian, dirijorul Cristian Lupes si chitaristul Ionut Angel Militaru.
In deschiderea ultimului concert, cel de blues, medicul Daniel Ciucu, vicepresedintele Rotary Club Onesti, a amintit si de spectacolul baroc, al Cameratei “Dorin Teodorescu”, precum si de celelalte proiecte derulate de rotarienii onesteni, in ultimii ani. Cel mai mare dintre acestea este scoala din satul Temelia, comuna Gura Vaii, care va fi construita cu aportul masiv al rotarienilor din Onesti, din România si din Italia (Milano). Scoala din Temelia, realizata dupa cele mai noi standarde, va costa peste 120.000 de euro, dintre care 90.000 de euro au fost adusi de Rotary. “Este cel mai mare proiect rotarian din România”, a precizat vicepresedintele Rotary Club Onesti, Daniel Ciucu.
O initiativa cu un succes la fel de mare este si caminul temporar asigurat de rotarianii onesteni pentru 5 fetite preluate de la centrele de plasament. A fost achizitionat un apartament, dotat cu tot ceea ce trebuie intr-o locuinta, iar micutele abandonate la centrele de plasament si-au gasit o noua casa si si-au asigurat un nou viitor, gratie initiativei Rotary Club Onesti.
Un alt proiect, realizat recent de rotarienii onesteni, a fost concursul pentru “Cel mai bun plan de afaceri”, la care au participat 10 echipe de la colegiile nationale din Onesti si din Târgu Ocna, iar câstigatorii au fost premiati, inclusiv in bani, de Clubul Rotary Onesti. Mai sunt si alte proiecte initiate de rotarieni in municipiul de pe Trotus, actiuni aflate acum in derulare, printre care si reamenajarea si infrumusetarea Sectiei de Pediatrie de la Spitalul Onesti, dar si initiative de perspectiva, care se afla in stadiul de pregatire.

Florin TANASE

Adauga un comentariu

*