Asociatia Generala a Economistilor din România (AGER) serbeaza in fiecare an la 23 noiembrie Ziua Economistului.
Aceasta data a fost aleasa pentru a se aniversa deschiderea primului curs universitar de economie politica din tara noastra, sustinut de profesorul Ion Ghica, la 23 noiembrie 1843, la Academia Mihaileana din Iasi, cu tema „Despre importanta (insemnatatea) economiei politice”. Ion Ghica, mare dascal economist si mare om de cultura, a predat la Academia Mihaileana din Iasi cursuri de geometrie descriptiva, de geologie si mineralogie. El a primit pentru „sirguinta si buna intrebuintare”, din partea domnitorului Mihail Sturza, rangul de vel-spatar pe 17 februarie 1843. Pe 7 septembrie, acelasi an, este numit „profesor public in clasele inalte de economie politica”. Ziua Economistului a fost desemnata in 1997 la cel de-al treilea Congres al AGER.
In 1864 este infiintat Muzeul National de Antichitati din Capitala ce avea in colectie piesele Tezaurului de la Pietroasa, care din 1990 se va numi Institutul de Arheologie „Vasile Parvan” al Academiei Române.
In 1889 a fost instalat primul tonomat din lume intr-un cazinou din San Francisco. In 1971 China devenine membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU.
In 1999 ziaristul sirian Nizar Nayyouf primeste premiul „Pana de aur pentru libertatea presei”, acordat de Asociatia Mondiala a Ziarelor (AMJ); ziaristul fusese detinut din 1991 intr-o inchisoare militara din Damasc.
In 2002 România inregistreaza cea de-a patra vizita oficiala a unui presedinte american in persoana lui George W. Bush, acesta urmandu-i pe Gerald Ford, Richard Nixon si Bill Clinton.
In 1754 se naste Abraham Baldwin, politician american, unul dintre parintii fondatori ai Statelor Unite ale Americii; in 1928, Pierre Étaix actor comic francez; in 1941, Franco Nero – actor italian; in 1953, Lucian Perta – poet român, iar in 1992, Miley Ray Cyrus, fiica cantaretului de muzica country Billy Ray Cyrus.
In 1682 moare Claude Lorrain, pictor francez; 1923, Urmuz (Dimitrie Demetrescu Buzau) – unul dintre cei mai originali reprezentanti ai literaturii române de avangarda; in 1949, Carol Ardeleanu – prozator; in 1976, André Malraux – scriitor francez, teoretician de arta si politician, iar in 2012, Larry Hagman, actor american.