Bacauanii, consumatori inraiti de alcool la volan

Un barbat, de 30 de ani, din Hemeius, a depasit recordul la alcoolemie. Omul a fost oprit in trafic, luni, 2 iunie, de catre politistii de la Serviciul Politiei Rutiere Bacau. In urma testarii cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 1,51 alcool pur in aerul expirat. Ionel R. s-a ales cu dosar de cercetare penala.

In coma din cauza bauturii

Tot luni, un pieton ametit de aburii alcoolului a ajuns in stare grava la spital dupa ce a fost implicat intr-un accident rutier petrecut pe Calea Tecuciului, din Bacau. Constantin P., de 33 de ani, a iesit pe partea carosabila fara sa se asigure si a fost izbit de o Dacie condusa de Valentin C., de 22 de ani. Ajuns la spital, omul a fost diagnosticat cu coma de gradul III, politraumatism si fractura de gamba.

Accident la Târgu Ocna

Un accident de circulatie soldat cu pagube materiale s-a produs pe raza orasului Târgu Ocna. Florin P., de 39 de ani, din localitatea Caiuti, a pierdut controlul volanului si a patruns pe contrasens, intrând in coliziune cu o Dacie, condusa regulamentar de Neculai B., de 39 de ani. Soferul vinovat de accident avea o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care va fi cercetat penal.

Alcoolul reduce viteza de reactie a soferilor

Conducatorii auto aflati sub influenta alcoolului incalca frecvent normelele de circulatie, conduc cu viteza excesiva, se angajeaza în depasiri neregulamentare sau executa în mod periculos virajele. Consumul de bauturi alcoolice reduce viteza de reactie si precizia miscarilor si poate determina scaderea acuitatii vizuale si auditive a soferilor.

Inchisoare de la 1 la 5 ani

Legea pedepseste aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul dupa ce soferul a consumat alcool, iar concentratia din sânge depaseste limita legala. Legea prevede o pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o îmbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influentând în mare masura producerea accidentelor de circulatie.
Anca Elena COTFAS

Adauga un comentariu

*