I-am informat, cu putin timp in urma, pe cititorii nostri ca Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului nominalizase Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău pentru organizarea în premieră naÅ£ională, la nivel regional, a evaluării cursului de formare continuă acreditat „Programul naÅ£ional de dezvoltare a competenÅ£elor de evaluare ale cadrelor didactice (DeCeE)â€. Cursul fusese iniÅ£iat de M.E.C.T. ÅŸi destinat cadrelor didactice cu următoarele specializări: limba ÅŸi literatura română, matematică, geografie ÅŸi istorie.
Din judeţele Bacău, Buzău, Neamţ si Vrancea au participat 60 de profesori, care la sfârşitul stagiului vor primi 15 credite profesionale transferabile. Aceştia au fost selectaţi în urma propunerilor făcute de fiecare inspectorat şcolar judeţean şi casă a corpului didactic şi ulterior nominalizaţi de o comisie naţională de specialitate.
Evaluarea va avea loc vineri, 6 iunie a.c., începând cu ora 8.00, la Colegiul NaÅ£ional „Åžtefan cel Mare†Bacău.
Comisia va fi formată din experţi din cadrul M.E.C.T., cadre universitare, formatori naţionali şi directorul C.C.D. Bacău.
Pe parcursul celor 50 de ore, profesorii selectaţi au beneficiat de înalta expertiză a unor formatori naţionali şi profesori universitari.
“Acest program de formare a constituit o prioritate naÅ£ională ÅŸi s-a desfăşurat simultan în opt centre judeÅ£ene. El a urmărit dezvoltarea competenÅ£elor de evaluare ale profesorilor care vor fi implicaÅ£i în evaluarea tezelor cu subiect unic. Pentru noi este onorant faptul că M.E.C.T. ne-a nominalizat ca organizatori ÅŸi evaluatori, ceea ce dovedeÅŸte, odată în plus că suntem apreciaÅ£i.â€, ne-a declarat prof. Gabriel Stan, directorul Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău.
Deoarece acest curs a fost considerat un real succes, M.E.C.T a renominalizat C.C.D. Bacău pentru organizarea la Bacău, în intervalul 1 – 15 septembrie a.c., a unui alt program care vizează abilitarea unor formatori naţionali în acelaşi domeniu.
Stefan OLTEANU