Nereguli la tot pasul in alimentatia turistica din statiunile bacauane

Inspectorii veterinari bacauani au aplicat sase sanctiuni in valoare de opt mii de lei in primile zile ale actiunilor de control derulate in locatiile turistice ale judetului. In urma cu o saptamâna, Autoritatea Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a transmis catre directiile din tara efectuarea unor controale pentru preintâmpinarea aparitiei unor toxiinfectii alimentare in sezonul estival. Primele controale au fost facute in zona Slanic Moldova. „In perioada 12-19 iunie, in prima saptamâna de control a actiunilor tematice impuse de ANSVSA, au fost veificate aproximativ 30 de unitati de alimentatie publica. Pe lânga actiunile de indrumare si instruire a operatorilor economici, au fost efectuate si activitati de inspectie, in urma carora au fost aplicate sase sanctiuni in valoare de opt mii de lei. Printre deficientele sanctionate s-au numarat produsele expirate, nerespectarea regulilor de igiena a personalului. Au fost gasiti copii in vârsta de 14 ani, care efectuau munca de vânzator, ceea ce contravine legislatiei noastre. La AF Moraru M Mirela Violeta, fiica de numai 14 ani era vânzatoare in magazinul familiei. Nereguli sanctionate au fost gasite si la Birta Margareta. La Pensiunea Nova Turist, a fost gasit un grup de aproximativ 50 de copii care servea masa, fara ca unitatea sa aiba autorizatie sanitar veterinara. Acest caz special urmeaza sa fie discutat in cadrul unei sedinte la Directia Sanitara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau, pentru luarea unor decizii asupra operatorului economic. Nova turist risca o sanctiune cuprinsa intre patru si sapte mii de lei”, ne-a precizat dr. Gheorghita Vlad, seful Biroului de Igiena din cadrul DSVSA Bacau. La unitatea neautorizata s-au constatat deficiente in privinta transportului alimentelor, a modului necontrolat in care acestea erau prelucrate dar si produse alimentare expirate, aflate in depozit. „La toate unitatile au fost retrase aproximativ 70 de kilograme de produse din carne, care erau expirate, nu aveau elemente de identificare sau erau pastrate necorespunzator”, a mai adaugat dr. Gheorghita Vlad. Mircea MERTICARIU

Adauga un comentariu

*