C.C.D. Bacau, reprezentata la Conferinta Regionala pentru combaterea antisemitismului

Nu întâmplator, directorul Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau, prof. Gabriel Stan, a fost invitat de catre Ministerul Afacerilor Extene sa participe la Conferinta Regionala pentru Combaterea Antisemitismului, Bucuresti, 17- 18 septembrie 2008. Astfel, instituţia bacauana a avut ocazia deosebita sa-si prezinte la cel mai înalt nivel proiectele si programele educationale, civice si culturale desfasurate în ultimii cinci ani în aceasta direcţie. Doar în anul şcolar 2007-2008, C.C.D. Bacau a initiat în premiera naţionala programele de formare Învatarea tolerantei prin limba engleza si Toleranta si multiculturalism: probleme educaţionale în secolul XXI, cu o mare audienta în rândul cadrelor didactice si cu participarea unor invitaţi de marca din ţara şi strainatate. Reamintim prezenţa ambasadorilor Statului Israel, Rodica Radian Gordon şi David Oren, a atasatilor culturali ai amabasadelor Israelului şi SUA la Bucuresti, Sandra Simovich, Netta Balasz, Jonathan Roszenweig, Mark Tauber, Kathy Kavaleck, Judith Moon si Mark Wentorth, a preşedintelui Federatiei Comunitatii Evreiesti din România, dr. Aurel Vainer, a directorului Memorialului Holocaustului de la Washington, dr. Radu Ioanid, dar şi a unor reputati profesori universitari şi specialisti din Franţa, Germania, Israel, Republica Moldova, România si Statele Unite ale Americii.Totodată, proiectul „Împreuna pentru o comunitate prospera şi europeana – Bacau 600” a reprezentat o continuare a iniţiativei Casei Corpului Didactic Bacau de a se implica în activitaţi deosebite, printr-o serie de actiuni civice, cum a fost cea din anul 2006 – Simpozionul Naţional „Implica-te în problemele comunitatii” si din 2007, cu tema „Campanie de educare a tinerei generaţii pentru implicare civica si voluntariat”.
Nu trebuie uitate activitaţile speciale realizate prin Centrul American Corner Bacau. Aici au fost organizate peste 20 de întâlniri, seminarii, conferinţe şi expoziţii cu aceasta tematica, la care au participat invitaţi speciali (speakers) din S.U.A. şi un numeros public bacauan, elevi, studenti, profesori. Datorita acestor proiecte, C.C.D. Bacau a fost nominalizata de doua ori consecutiv de Departamentul de Stat al S.U.A. (Biroul pentru Educaţie şi Cultura) şi felicitata de mai multe ori de Ministerul de Externe al Israelului (Direcţia Politica, Cultura şi Presa), iar directorul instituţiei, prof. Gabriel Stan, a fost invitat în S.U.A. pentru a participa, şi în baza calitatilor profesionale, la Programul „Vizitatori Internationali”, a carui tema a fost „Toleranta si multiculturalism: probleme educationale în secolul XXI”. Aşadar, în ultimii ani, Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau a fost implicata plenar şi direct în organizarea unor activitati cu caracter educational si civic care promoveaza combaterea extremismului, discriminarii, intolerantei, rasismului, xenofobiei si antisemitismului.
„Credem ca si în acest mod este recunoscuta la nivel naţional si international activitatea noastra, care promoveaza respectarea drepturilor omului într-o societate, care îşi cauta înca, dupa 50 de ani de regimuri totalitare, un drum firesc de dezvoltare. Este o mare onoare pentru noi sa fim reprezentaţi la acest important summit internaţional”, ne-a declarat profesorul Gabriel Stan, directorul Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau. (St.O.)

Adauga un comentariu

*