Simpozion national la Comanesti: „Strategii manageriale de succes”

Sâmbata, 25 octombrie a.c., la ora 9.00, la Scoala cu clasele I-VIII nr.7 Comanesti (director, prof. Robert Laic) a fost lansat proiectul educational „Triada: Şcoala – Familie – Societate. Strategii manageriale de succes”, in cadrul celei de-a III-a editii a Simpozionului National de Educatie. Organizatori: Inspectoratul Şcolar al Judetului Bacau, Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau, Şcoala cu clasele I-VIII nr. 7 Comanesti, Primaria Orasului Comaneşti, Centrul European de Informare „Europe Direct” Comanesti si Filiala Comanesti a Societatii de Ştiinte Matematice din România.
„În acest an scolar, Casa Corpului Didactic Bacau isi propune cu prioritate sa sustina efectiv proiecte educationale utile, initiate de unitati şcolare din judet. Acesta, initiat de Şcoala cu clasele I-VIII nr. 7 Comanesti, director prof. Robert Laic, face parte din aceasta categorie. Întotdeauna, colegii nostri din zona Moinesti – Comanesti au propus proiecte interesante si, nu numai de aceea, i-am ajutat cu placere”, ne-a declarat profesorul Gabriel Stan, directorul Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau. Asa cum au precizat coordonatorii in cuvântul introductiv, de prezentare a detaliilor, acest proiect isi propune transpunerea politicii educationale in cadrul procesului instructiv – educativ de la nivelul invatamântului preuniversitar, având ca prioritate cresterea calitatii invatamântului prin optimizarea relatiei scoala – familie – societate. Cunoasterea nivelului, a varietatii si complexitatii intereselor educationale ale elevilor, a nivelului de asteptare a parintilor, in raport cu oferta scolii si cerintele societatii, a relatiilor umane in general, intr-o lume aflata in continua schimbare si transformare reprezinta un imperativ major al perioadei pe care o traverseaza scoala românesca.
Implementarea strategiilor manageriale de succes în optimizarea retelei scolii cu familia si comunitatea locala ca tinta strategica a procesului de invatamânt satisface nevoia societatii pentru o noua calitate a vietii. Proiectul pune accent pe valorificarea experientei pozitive din activitatea didactica in beneficiul elevilor, al familiei si al comunitatii. Activitatile pe care grupul tinta le va derula in cadrul proiectelor vor motiva si atrage cadrele didactice in programe de dezvoltare a pregatirii profesionale, atât în cadrul scolii, cât si in sistem de parteneriat cu alte institutii. Proiectul va pune accent pe exersarea unor strategii moderne activ – participative, menite sa antreneze colaborarea dintre cadrele didactice, familie, comunitate, precum si stimularea activitatii de cercetare metodico – stiintifica, de valorificare si dezvoltare a experientei pozitive personale, promovarea imaginii scolii in toate dimensiunile componentelor manageriale, dezvoltarea vietii sociale si culturale a comunitatii. (St.O.)

Adauga un comentariu

*