O imbinatie perfecta intre traditie, cultura si voie buna. O vreme excelenta, cel putin in prima zi chiar daca se anuntase “Cod Galben”. Mult suflet si daruire din partea organizatorilor- Primaria Municipiului Moinesti, Consiliul Local, primarul Viorel Ilie- perfectiune in programele artisitice prezentate sub bagheta magica a lui Petrica Vlase de la Ansamblul “Busuiocul”. S-a tras Cortina si peste cea de a X a editie a “Zilelor”, o editie organizata si in aminitirea lui Tristan Tzara, scriitor francez de origine romana “uitat” ani buni, de prin 1991, de cei care au condus municipiul. Placa comemorativa, montata pe sediul Romtelecom a fost reconditionata si binecuvântata de un alai de preoti. In noul sediu al Bibliotecii “Stefan Luchian” s-au retrait pentru câteva minute momente din Moinestiul de alta data vazut de pictorul Nicu Enea. In sala de sedinte de la Consiliul Local, un grup de tineri s-au jucat de-a teatrul. Piesa aleasa, una extrem de grea, “Gaitele”
Tinerele talente din urbe au fost promovate pe scena imensa montata la stadion. Muzica de buna calitate, solisti respectabili, arhicunoscuti au urcat pe scena in aplauzele audientei. Peste “gard”, la bâlci, trasul la tinta, parasutele si “ciocanele uriase” au fost la mare cautare. Intr-un colt, sub un cort militar s-au adunat pentru câteva ore elita urbei. Cu totii au uitat de conflictele politice, au stat unul lânga altul, fostii si actualul primar, liderii politici din zona si de la judet, primari din comunele invecinate, medici, ofiteri, profesori si “tinerii” casatoriti in urma cu 50 de ani. F. CRETU
Ziaristii lui peste. Scrieti dupa ureche. Tristan Tzara a fost omagiat in fiecare an, dar despre activitatile organizare de profesorul Vasile Robciuc in cadrul Zilelor Moinestiului nu sufla nimeni nicio vorba. Placa omagiala, daca treci prin municipiu, n-ai s-o gasesti pe zidul cladirii Romtelecom, pentru ca ea exista acolo doar in mintea ta de gaozar neinformat. Halal Gazetarie!