E clar, a venit toamna, de vreme ce unii dintre patronii de restaurante s-au si grabit sa deschida mustariile! Se pare ca cel mai grabit a fost nea Petrica Moldovan, patronul restaurantului “Cerbul”, care a deschis portile mustariei cu acelasi nume, pe terasa din fata localului. Pentru cine nu stie unde se afla mustaria, desi ne indoim, este vorba despre fosta “cateaua lesinata”, locul multor amintiri placute din Bacaul de altadata. Om gospodar, Petrica Moldovan s-a ingrijit ca de pe masa consumatorilor sa nu lipseasca traditionala pastrama de oaie, cârnaciorii din acelasi material, unii chiar si afumati, dar si cârnatii poraspeti de porc si mititeii. Toate pregatite in bucataria restaurantului. Patronul Mustariei “Cerbul” n-a omis de pe lista mâncarurilor tochitura taraneasca, bulzul ciobanesc, “taci si inghite”, invârtita cu brânza de oi, dar si drobul de oaie. Si chiar gulasul de oaie! Ce mai lipseste? Pai tocmai ca nu lipsesc mustul inasprit, preparat chiar de nea Petrica, dar si vinul vechi si tuica de casa. In acest fel, duminica dimineata, prima mustarie din oras si-a intrat in drepturi. (D.M.)
la primarie ?