Incredere, la Scoala „Mihai Dragan”
„Fiecare cetatean are competenta pe care a dobândit-o in scoala”

pict4123.jpgAm intâlnit foarte putini oameni de la catedra care au avut taria sa spuna „sa nu ne cerem osânda”, tocmai acum, la inceputul unui an scolar plin de incertitudini. Directorul adjunct al Scolii „Mihai Dragan”, Margareta Toma, a avut si curajul si puterea sa recunoasca faptul ca profesorii si invatatorii n-ar trebui sa fie chiar atât de nemultumiti fata de conditiile in care se desfasoara procesul de invatamânt. Dar Margareta Toma nu si-a ascuns regretul ca profesia de dascal nu este apreciata la justa ei valoare: „Nimeni dintre noi nu vrea statuie, dar, ca si creatori de valori, credem ca societatea nu este constienta de faptul ca fiecare are competenta pe care a dobândit-o, totusi, in scoala. Ne simtim oarecum jigniti de felul in care suntem priviti, de cum este apreciata pozitia noastra in societate. Si din aceasta cauza, vrem mai multa atentie”. Directorul scolii, profesorul Victor Nedita, ramâne optimist. „Sincer, ma bucura faptul ca, in aceste conditii, in care populatia scolara este in scadere la nivel national, la scoala noastra este destul de mare numarul de elevi inscrisi, iar ceea ce este mai placut e ca in anul scolar trecut am obtinut rezultate deosebite la invatatura, precum si la diferitele concursuri si olimpiade scolare”, a spus Victor Nedita.

Parintii, mai emotionatI decât „bobocii” !

La Scoala „Mihai Dragan”, agitatie mare. Cei mai emotionati erau „bobocii”, copiii care paseau pentru prima data pragul scolii. Imbracati in uniforme noi, pentru ca la aceasta scoala conducerea a decis ca portul uniformei sa fie obligatoriu, asteptau, cu florile in mâna, sa intre pentru prima data intr-o sala de clasa, sa deschida un abecedar. „In ceea ce priveste clasa I, am infiintat , elevii ramânând dupa ore in scoala, unde vor si mânca, dupa care, pâna la ora 16, când parintii vin sa-i ia acasa, pregatesc lectiile cu invatatoarea. In acest fel, am venit in intâmpinarea acelor parinti care nu au timpul necesar sa se ocupe de copii, sa-i ia de la scoala. Singura problema ar fi cu odihna, dar de la ora 16, dupa ce si-au facut temele pentru a doua zi si au mâncat, au timp si de joaca si de odihna”, a spus directorul Victor Nedita.

Conditii foarte bune, pentru un invatamânt de calitate

Despre conditiile in care se desfasoara procesul de invatamânt, nu prea sunt multe de comentat la Scoala „Mihai Dragan”. „Avem mobilier, salile de clasa sunt curate, ingrijite, cele mai multe sunt dotate cu aparatura electronica. Ramâne ca si an acest an, elevii, indrumati de cadrele didactice, sa obtina cel putin aceleasi rezultate ca si in anul scolar precedent”, a declarat directorul scolii, prof. Victor Nedita. Inceptul noului an scolar l-a prins in mijlocul elevilor si parintilor si pe subcomisarul de politie Adrian Claudiu Tuluc, ofiter coordonator politie de proximitate la nivelul Inspectoratului Judetean de Politie Bacau. „Din fericire, la Scoala „Mihai Dragan” nu exista probleme cu disciplina elevilor”, ne-a declarat ofiterul bacauan. Si totusi, o problema au si cei de la aceasta scoala. Si nu numai ei, ci si vecinii. Cu doar câteva zile inainte de inceperea scolii, o femeie a fost sfâsitaa de un câine al unui vecin al scolii, care a lasat nesupravegheat animalul. Ce se va intâmpla daca acest lucru se va repeta, acum, ca a inceput scoala? „Respectivul cetatean a fost sanctionat contraventional pentru ca a lasat câinele liber pe strada”, a spus subcomisarul Claudiu Adrian Tuluc. (D.M.)

Pagini realizate de
Stefan OLTEANU
Dan MINDIRIGIU
Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*