In perioada 11-12 aprilie inspectorii DSVSA Bacau au efectuat inspectii la de 34 obiective. Controalele au fost efectuate in echipe mixte cu IPJ Bacau. Categoriile de unităţi controlate au fost următoarele: piete agroalimentare, abatoare, supermarketuri, magazine alimentare, macelarii, carmangerii. Aspecte urmarite cu ocazia controalelor: existenta documentelor privind autorizarea unitatilor si a activitatilor desfasurate in unitate, existenta documentelor privind produsele din unitate, depozitarea si manipularea produselor alimentare, igiena personalului, comercializarea animalelor. În urma controalelor au fost constatate o serie de neconformităţi. Deficienţe constatate în domeniul igienei si siguranţei alimentelor: nerspectarea ceintelor de igiena in spatiile de lucru, nerespectarea cerintelor de depozitare a produselor alimentare, lipsa documentului de inregistrare pentru desfasurarea de activitati supuse controlului sanitar veterinar, lipsa documentelor privind produsele comercializate.Pentru deficientele constatate au fost aplicate de reprezentantii DSVSA Bacau un numar de 5 sanctiuni in valoare de 4400 lei si doua avertismente, iar de reprezentantii IPJ Bacau trei sanctiuni contraventionale. De asemenea s-a dispus suspendarea activitatii la o unitate urmare a lipsei conditiilor de igiena. Totodata s-a dispus punerea sub sechestru sanitar veterinar a unei cantitati de 100 kg carne porc si 70 kg carne vita datorita lipsei documentelor de provenienta. DSVSA Bacau recomandă consumatorilor să achiziţioneze produse alimentare numai din unităţi autorizate sanitar veterinar. Consumatorii nu trebuie să cumpere din unităţile de comercializare produse care nu sunt etichetate sau care prezinta semne de alterare.În cazul în care cetăţenii vor cumpăra produse din spaţii improvizate sau din „sistemul stradal”, se expun riscului îmbolnăvirii.In cazul în care constată nereguli care ar putea pune în pericol sănătatea publica. Consumatorii sunt rugati sa sune la telefoanele 0234/586233; 0234586372 – DSVSA Bacau