Imaginea Maicii Domnului de la Guadalupe la Bacau

De sambata, 10 noiembrie, de la ora 13, 00, imaginea Maicii Domnului de la Guadalupe din Mexic va fi prezenta in parohia din Bacau Centru.

„Desi se cunoaste ca centrul trairii credintei noastre este Dumnezeu in Trei persoane, Maica Domnului a fost asociata atat de mult la lucrarea mantuirii noastre, incat ei i se cuvine, dupa Dumnezeu, prima cinstire, spune preotul poaroh, Petru Mares. Aceasta cinstire a fost prevestita de insasi Maica Domnului in imnul pe care Ea l-a ridicat catre Dumnezeu cand a vizitat-o pe Elisabeta, indata dupa ce a aflat ca a fost aleasa a fi Nascatoarea Fiului lui Dumnezeu.

Cu aceasta ocazie Maria spune ‘iata, de acum toate popoarele ma vor numi fericita’, voind sa spuna ca o vor preamari de-a lungul timpurilor toate popoarele”. Poporul crestin a raspuns construind Biserici, pictand icoane, consacrand natiuni intregi care au ales-o drept regina si protectoarea lor, s-au compus melodii, s-au scris versuri pentru a o preamari pe aceea care este cu adevarat Maica lui Dumnezeu si Maica omenirii.

„Sa ne bucuram cu adevarat de aceasta prezenta, sa o traim din toata fiinta noastra si s-o transmitem si celor care ne inconjoara. Alaturi de preamarirea pe care i-o dam, sa incercam sa formulam si cererile noastre cu o deosebita marinimie. Sa nu incepem de la noi insine, dar sa-i cuprindem pe toti, pentru ca Maica lui Dumnezeu ne iubeste pe toti mai mult decat ne putem imagina”, ii sfatuieste preotul Mares pe crestinii ortodocsi bacauani care se vor duce sa se inchine imaginii Maicii Domnului de la Guadalupe.

Adauga un comentariu

*