Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău, cu sediul în municipiul Bacău, strada Milcov, nr. 49, prin Biroul Resurse Umane, recrutează candidaţi cu domiciliul sau reşedinţa în judeţul Bacău, în vederea participării la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ. La concursul de admitere – sesiunea 2011, în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, pentru nevoile unităţilor subordonate Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi ale Inspectoratului General al Poliţiei Române, vor fi scoase la concurs 160 locuri, astfel:
Academia de Poliţie „ Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti – Facultatea de Pompieri – 55 locuri ofiţeri – bărbaţi, din care: 40 locuri ofiţeri pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă; locuri ofiţeri pentru cetăţeni palestinieni; 5 locuri ofiţeri pentru cetăţeni din Republica Moldova. Termen limită de înscriere a candidaţilor: 03 iunie 2011. Termen limită de depunere a dosarelor: 10 iunie 2011.
Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, judeţul Prahova – 120 locuri – bărbaţi – subofiţeri de pompieri şi protecţie civilă, din care: 100 locuri subofiţeri pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă; 4 locuri subofiţeri pentru Inspectoratul General al Poliţiei Române; 7 locuri maiştri militari auto pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă; 4 locuri maiştri militari auto pentru Inspectoratul General al Poliţiei Române; 5 locuri maiştri militari auto pentru Inspectoratul General al Jandarmeriei Române. Termen limită de înscriere a candidaţilor: 01 iulie 2011. Termen limită de depunere a dosarelor: 15 iulie 2011.
Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu – 3 locuri – bărbaţi şi femei, din care: un loc la specialitatea „Finanţe – Contabilitate”; 2 locuri la specialitatea „Intendenţă”.
Academia Tehnică Militară – 4 locuri – bărbaţi şi femei, din care: 2 locuri la specialitatea „Blindate, automobile şi tractoare”; 2 locuri la specialitatea „Calculatoare şi sisteme informatice pentru apărare şi securitate naţională”. Termen limită de înscriere a candidaţilor: 03 iunie 2011. Termen limită de depunere a dosarelor: 10 iunie 2011.
Durata studiilor la Facultatea de Pompieri şi la Academia Tehnică Militară este de 4 ani, iar la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu este de 3 ani. Durata studiilor la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti este de 2 ani. Probele de verificare a aptitudinilor fizice, baremele minime prevăzute pentru acestea şi precizările tehnice aferente, aplicabile pentru concursurile de admitere în instituţiile de formare iniţială ale Ministerului Administraţiei şi Internelor sunt aplicabile şi pentru concursurile de admitere în instituţiile de formare iniţială ale Ministerului Apărării Naţionale.
Condiţii de participare la concurs:
- să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
- să cunoască limba română scris şi vorbit; să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
- să fie declaraţi apt medical, fizic şi psihic; verificările privind starea de sănătate medicală, fizică şi psihică sunt efectuate de structurile de specialitate ale Ministerului Administraţiei şi Internelor;
- să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului 2011;să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat; dovada absolvirii se face cu diplomă sau cu adeverinţă din care să rezulte faptul că au susţinut şi promovat examenul de bacalaureat;
- să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;
- să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;
- să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani;
- să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;
- să aibă vârsta de până la 27de ani, împliniţi în anul participării la concurs;
- să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală de minimum 8.00; să nu fi fost exmatriculaţi, pentru abateri disciplinare, dintr-o instituţie de învăţământ;
- să aibă înălţimea minimum 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile cu excepţia candidaţilor proveniţi din liceele Ministerului Administraţiei şi Internelor – promoţia 2011.
Avantaje de care beneficiază absolvenţii: loc de muncă asigurat după absolvire; şcoală de şoferi profesionişti (categoriile B şi C) în timpul şcolarizării la şcoala de subofiţeri; acordare de diplome recunoscute pe plan naţional. Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău, Biroul Resurse Umane, municipiul Bacău, strada Milcov, nr.49, telefon 0234/550000, interior 121.Se pot accesa site-urile: www.isubacau.ro (pentru prezentarea completă a ofertei educaţionale); www.academiadepolitie.ro (pentru Facultatea de Pompieri); www.armyacademy.ro (Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu); www.mta.ro (Academia Tehnică Militară Bucureşti).
|