Ce boli tradeaza aspectul fizic

Ochii rosii, pliurile pe lobul urechii si roseata pielii pot indica boli cardiovasculare, pielea galbena tradeaza afectiuni ale stomacului si ficatului, iar forma urechilor poate spune daca suferiti de cancer.Forma si culoarea ochilor, aspectul tenului si forma urechilor pot indica existenta multor boli, de la anemie si colesterol crescut la cancer de piele.

Boli „citite” in ochi
Pleoapele cazute pot fi semnul paraliziei faciale, ce apare din cauza unui virus herpetic ce blocheaza semnalele pe care creierul le trimite muschilor fetei. Mai rar, pleoapele cazute pot indica un cancer la plamani.

Ochi rosii – afectiuni posibile: alergie, hipertensiune, inflamarea irisului
Ochii rosii indica de cele mai multe ori alergii sau conjunctivite. Alta cauza poate fi inflamarea irisului, simptom al spondilitei anchilozante. „Uneori, tensiunea arteriala marita provoaca spargerea vaselor mici de sange de la nivelul ochiului”, explica oftalmologul Mircea Filip.

Zbaterea ochiului – afectiuni posibile: stres, scleroza multipla
Stresul este principala cauza a spasmelor muschilor pleoapei. „Zbaterea persistenta a ochiului timp de cateva zile sau saptamani poate indica o afectiune a sistemului nervos, cum ar fi scleroza multipla”, explica neurologul Stokes Lampard, citat de dailymail.co.uk.

Cercuri in jurul irisului – afectiuni posibile: colesterol marit
Cercurile albe din jurul irisului, partea colorata a ochiului, sunt un semn binecunoscut al nivelului ridicat al colesterolului. Cercurile maronii aparute in jurul irisului sunt un semn al bolii Wilson, adica un exces de cupru in organism. „Cuprul distruge tesuturile si induce stari de confuzie”, a mai spus neurologul citat.

Pleoape palide – afectiuni posibile: anemie
Atunci cand pleoapa inferioara este palida, nu rosiatica, poate fi vorba de anemie, ca urmare a deficitului de fier. O simpla analiza de sange poate confirma boala.

Riduri – afectiune posibila: osteoporoza
Ridurile faciale pot trada osteoporoza, arata un studiu recent al cercetatorilor de la Scoala de Medicina Yale. Dupa ce au examinat 114 femei la menopauza, cu varste cuprinse intre 40 si 50 de ani, au ajuns la concluzia ca femeile cu cele mai adanci riduri aveau cele mai fragile oase.”Oasele si pielea au ca element comun colagenul. Un nivel scazut de colagen favorizeaza aparitia ridurilor si deterioarea oaselor”, subliniaza autorul studiului.

Inrosirea pielii – afectiuni posibile: lupus, boli de inima, menopauza

Roseata pielii poate fi semn de lupus eritomatos, afectiune care provoaca o iritatie in forma de fluture pe obraji si nas. „Cei care sufera de boli cardiovasculare se confrunta cu roseata pielii. Efectul este mai evident pe fata, deoarece pielea este mai subtire si vasele de sange sunt mai apropiate”, explica dr.Oana Clatici, medic dermatolog la Spitalul Universitar din Bucuresti.

Adauga un comentariu

*