Medicina tradiţională a fiecărui popor de pe întregul mapamond se află la loc de cinste şi se transmite din generaţie în generaţie. Remediile, puse în practică încă din vremuri străvechi, sunt tratamente eficiente şi în ziua de astăzi când vine vorba de zeci de afecţiuni.
Republica Dominicană
Dominicanii folosesc ceapa pentru a trata simptomele supărătoare ale răcelii şi gripei. Toacă o ceapă mărunt şi pune-o într-o cană cu miere. Ia câte două linguriţe din acest amestec în fiecare seară, înainte de culcare, amestecate cu sucul obţinut din jumătate de lămâie.
Indonezia
Pentru a preveni problemele cardiace, locuitorii din insulele indoneziene apelează la ghimbir. Dă prin răzătoare 2-3 bucăţi de ghimbir şi lasă-l la uscat pe o hârtie timp de o săptămână. După ce s-a uscat complet, ia câte 2 linguriţe de ghimbir pe zi, timp de două săptămâni.
Spania
Metodele de vindecare cu ajutorul remediilor oferite de natură fac parte din tradiţia acestui popor. Pentru a preveni şi pentru a calma tusea ei apelează la mierea de albine, un bun antitusiv natural. Două linguriţe de miere, luate seara înainte de culcare, ajută la calmarea durerilor de gât, dar şi la prevenirea puseelor de tuse din timpul nopţii.
America
În tradiţia poporului american un bun tratament pentru înţepăturile de albine este chiar usturoiul. Curăţă câţiva căţei de usturoi, zdrobeşte-i cu lama cuţitului, pune-i între două bucăţi tifon şi masează locul afectat de înţepătură. Compuşii naturali din usturoi ajută la calmarea durerii cauzate de înţepătură şi reduc inflamaţia.
Germania
În timp ce în Rusia şi în Ucraina oţetul este un bun antitermic natural, în Germania oţetul de mere este un tratament naturist eficient în cazul arsurilor solare. Pentru a calma usturimea oţetul poate fi folosit în trei moduri: fie puverizezi uşor pe zona afectată, fie aplici pe locul arsurii o compresă înmuiată în oţetul de mere, fie adaugi două căni de oţet în apa călduţă de baie.
Africa de Sud
Locuitorii din Africa apelează deseori la tratamentele naturiste de înfrumuseţare. Pentru a ,,şterge” petele de pe ten cauzate de razele solare sau de anumite probleme ale pielii ei folosesc combinaţia dintre mierea de albine şi scorţişoară. Amestecă patru linguri de miere cu trei linguri de scorţişoară, aplică masca şi las-o să acţioneze timp de şase ore.
La fel de eficientă este masca şi dacă este aplicată seara înainte de culcare (acoperă cu un prosop faţa de pernă). În combinaţie cu mierea de albine, scorţişoara acţionează ca un antiinflamator natural, reducând şi roşeaţa.
Sursa: www.clicksanatate.ro