Proiect strategic privind derularea programelor de formare profesională continuă în domeniul medico-social

mediciAsociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, CATALACTICA a demarat în data de 24 aprilie 2014 proiectul strategic “PRO-SANATATE – Creșterea accesului angajaților din sistemul medico-social din Romania la programele de formare profesională continuă”. Conferința de deschidere organizată în cadrul proiectului va avea loc Marți  17 Iunie 2014, ora 11, la Hotel Howard Johnson Grand Plaza, Sala Iridium Grand Ballroom, Calea Dorobanților, Nr. 5-7, București.

Proiectul “PRO-SANATATE – Creșterea accesului angajaților din sistemul medico-social din Romania la programele de formare profesională continuă”, este cofinanţat din Fondul Social European – Investeşte în Oameni! prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi implementat, în perioada 24 aprilie 2014 – 23 octombrie 2015, de către Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, CATALACTICA în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România și Fundația pentru Recuperare, Integrare și Promovare Socială ECHOSOC.

Obiectivul proiectului îl reprezintă creșterea nivelului de calificare pentru 2.520 de angajați necalificați și/sau cu un nivel scăzut de calificare din domeniul medico-social, contribuind la facilitarea / îmbunatatirea accesului și participării la programe de formare profesională continuă (FPC) din cele 8 regiuni de dezvoltare din Romania: Nord –Est (Bacău), Sud-Est (Buzău, Constanţa, Vrancea, Tulcea); Sud-Muntenia (Prahova); Sud – Vest Oltenia (Olt); Vest (Arad, Hunedoara, Timis); Nord-Vest (Cluj, Maramureș, Satu-Mare); Centru (Alba, Brasov, Mures); Bucuresti-Ilfov (Bucuresti – Sectorul 5, Ilfov). Grupul țintă al proiectului va fi format din angajati necalificați (cu vârste între 18 și 64 de ani) pentru domeniul în care lucrează sau cu un nivel scăzut de calificare, respectiv:

nivel 1 de calificare – Îngrijitor copii, Babysitter, Îngrijitor bătrâni la domiciliu, Brancardier.

nivel 2 de calificare – Infirmieră, Îngrijitor bolnavi la domiciliu, Mediator sanitar, Operator introducere, validare și prelucrare date.

 În cadrul conferinței se vor prezenta obiectivele specifice și rezultatele preconizate în urma implementării proiectului, fiind invitați să participe, alături de reprezentanți ai partenerilor în proiect, reprezentanţi mass-media, specialişti din organizaţiile publice şi private care îşi desfaşoară activitatea în domeniul formării profesionale continue, precum şi reprezentanţi ai grupului ţintă.

 

Adauga un comentariu

*