Vara e sezon de varf pentru pepeni. De toate felurile. Pentru ca ii astepti tot anul n-ar fi rau sa ii testezi acum in cat mai multe retete.
Nu e nimic mai bun pe timp de vara decat o felie zemoasa si rece din soiul de pepene preferat. Dulceata naturala si senzatia de hidratare pe care ti-o dau pepenii galbeni merita fiecare bucatica.
N-ar fi rau ca in zilele caniculare sa profiti mai mult de ei si sa nu ii consumi doar simpli la desert. Incearca pepenele galben in retete de salate, in gustari rapide sau in retete de inghetata.
Salata cu naut, pepene galben si rozmarin
Unge felii de bagheta cu ulei de masline si coace-le la cuptor, in partea de sus, timp de cateva minute, pana cand se rumenesc.
Pe fiecare felie de bagheta aseaza fasii crocante de prosciutto prajit, amestec cu mozzarella si pepene galben si picura otet balsamic.
Inghetata pe bat cu pepene si Campari
Taie pepenele in bucati mari si paseaza-l cu un robot de bucatarie. Adauga siropul pregatit si Campari. Amesteca bine.
Toarna amestecul in forme de inghetata, aseaza betisoare in fiecare si tine-le la congelator timp de 4-5 ore.