Trucuri pentru îngrijirea pielii pe timp de vară

relaxare-21620_200x200Pielea este cel mai mare organ al corpului. Așadar, îngrijirea ei este esențială atât pentru sănătatea noastra, cât și pentru buna dispoziție.

Vara, pielea capătă un aspect mai gras, mai deshidratat ori iritat. Vinovaţii sunt razele UV şi căldura, care favorizează excesul de sebum, deasemenea vântul şi apa sărată de mare usucă tenul. De aceea iți venim in ajutor cu câteva soluţii.

Hidratarea

Fie că vorbim despre cea exterioară ce o soluționăm cu ajutorul cremelor de corp, frumusețea pielii este redată și de hidratarea din interior spre exterior, iar acest lucru îl putem face consumând cantitatea de apă necesară organismului nostru.

Demachierea

Indiferent de tipul de ten, demachierea este indispensabilă în procesul de îngrijire a tenului, fiind necesară atât seara, înainte de culcare, cât şi dimineaţa, chiar dacă nu ai machiaj pe faţă. În timpul nopţii, glandele secretă sebum, care trebuie îndepărtat.

2Exfolierea pielii

Este importanta pe timpul verii, deoarece pielea elimină celulele moarte în fiecare minut al fiecărei zile. Dacă nu le îndepărtezi, vor rămâne acolo, făcând-o să pară uscată și rigidă. Chiar dacă folosești cremă hidratantă, indiferent cât de multă vei folosi, pielea ta nu va străluci. Așadar, apelează la exfoliere o dată pe săptămână.

Protecția solară

Pielea trebuie protejată atent prin aplicarea produselor de protecţie solară: emulsii, creme, uleiuri cu protecţie atât împotriva radiaţiilor de tip UVA, cât şi a celor UVB. Astfel, este indicată alegerea unui produs cu un factor de protecţie solară potrivit pielii (cu cât aceasta este mai deschisă la culoare şi mai predispusă arderilor solare, cu atât avem nevoie de un SPF mai înalt).

Protejeaza-ti buzele

Pe timp de vara foloseste un ruj sau un gloss care sa aiba un factor de protectie solara de cel putin 15. Daca nu stiai, buzele sunt extrem de sensibile la razele ultraviolete.

ingrijireMăşti pentru revigorarea tenului

Pentru a evita luciul tenului pe parcursul zilei, stropeşte-ţi faţa cu o infuzie florală, iar dacă ai tenul gras, cu apă de alun (se găseşte la magazinele cu produse naturiste).

Dacă ai tenul deshidratat şi ars de soare, o mască de căpşuni face minuni. Pasează două-trei căpşuni şi amestecă-le cu două linguri de smântână grasă. Aplică apoi compoziţia pe tenul curat, evitând zona ochilor, iar după 20-30 de minute clăteşte cu apă călduţă.

Pentru tenul normal sau gras foloseşte o mască preparată din căpşuni, piersici sau caise bine spălate şi zdrobite. Amestecă fructele pasate cu două linguriţe de miere şi puţin caimac şi aplică pasta rezultată pe faţă curată. Las-o să acţioneze timp de 20-30 de minute, apoi clăteşte cu apă călduţă.

Adauga un comentariu

*