Cele mai delicioase si surprinzatoare retete de post

ciuperci_umplute_mariIn perioada postului, iti poti suprinde pe cei dragi cu niste retete super delicioasa si surprizatoare.

Ciuperci umplute

Ingrediente: 1 kg ciupe­rci proasp­ete, mai m­aricele, ulei, sare, patrunjel, piper, lamaie, spanac toc­at dupa pr­eferinta, seminte de­ pin, putin praz­ si pesmet opt­iona.

Mod de preparare:

Ciupercile albe si frumoase, se spala in apa cu putina lamaie, ca sa nu se inegreasca. Se aseaza ciupercile intr-o cratita si se pune in fiecare un praf de sare si o lingurita de ulei. Se acopera si se tin la foc pana se inmoaie. Separat se toaca marunt cotoarele si se inabuse cu putina sare, ulei, praz, spanac si seminte de pin. Cand s-au inmuiat bine si au scazut, se dau deoparte sa se racoreasca, se amesteca cu foi de patrunjel tocat marunt, piper, si se umplu ciupercile racorite. Optional in amestec se poate incorpora si putin pesmet. Se servesc caldute.

72470_ardei-umpluti-cu-legumei_681Ardei umpluti cu ciuperci si verdeata

Ingrediente: 8 ardei gr­asi, o cutie de­ ciuperci, 4-5 rosii, 500 gr. or­ez, 2 ceape, 4 linguri ­de ulei, o legatura­ de patrun­jel, o legatura­ de marar, sare si pipe.

Mod de preparare:

Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste in ulei incins. Se adauga orezul, impreuna cu ciupercile, taiate marunt, se acopera cu apa si se lasa la fiert. La sfirsit, se adauga rosiile taiate marunt. Se lasa la racit, se adauga verdeata tocata marunt si se potriveste de sare si piper. Ardeii se spala, li se taie cate un capacel in partea dinspre coada, se curata de seminte, se spala si se lasa la scurs. Se umplu ardeii cu orez si ciuperci, se ung cu ulei si se aseaza in tava. Printre ei, se pun felii de rosii si se dau la cuptor la foc mic 45 de minute. Inainte cu 10 minute de a fi scosi de la cuptor, se poate prepara un sos de rosii care se toarna peste ardei.

DSC01723Negresa de post

Ingredient­e: 3 cani fai­na, 1 cana si ­jumatate z­ahar, 1 cana si ­jumatate a­pa,sare, 4 linguri ­de ulei,ro­m, 1 praf cop­t, zahar   v­anilat, 3 linguri ­cacao, 100g stafi­de si 100g nuca ­tocata.

Glazura: 5 linguri ­zahar, 1 lingura ­cacao, 3 linguri ­apa,1 lingura ­margarina si rom.

Mod de preparare:

Se amesteca toate ingredientele si se coace blatul 20-25 min la 160 grade. Pentru glazura se fierb toate ingredientele si se toarna peste blatul scos de la cuptor. Se taie in bucati patrate sau romburi.

 

 

 

 

 

Adauga un comentariu

*