Portalul național de administratie www.administratie.ro – liderul informației în administrație și ”Oameni și Companii” – Editor general al portalulul, au invitat la Gala Premiilor de Excelență în Administrație un număr de 180 instituții publice. Cea de-a XI-a ediție a avut loc pe 22 octombrie 2015, la Ana Hotels, Poiana Brașov.
Lansat de Oameni și Companii împreună cu portalul www.administratie.ro, încă din anul 2006, Programul Management Modern în Administrație este prirnul program național de promovare a proiectelor și inițiativelor lăudabile din domeniul administrației publice, de educare și informare a noului tip de manager în administrația publică din România.
În cadrul Programului Național de Management Modern în Administrație interacționează anual cu peste 6.000 de persoane de decizie din diferite domenii din administrație, conturând o platformă eficientă de comunicare pentru membrii administrației centrale și locale.
Gala Premiilor de Excelență în Administratie.ro, evidențiază cele mai bune rezultate din administrația publică locală din România, ilustrând eforturile care se fac pentru dezvoltarea acestui sistem, inițiativele pozitive ale specialiștilor, precum și proiectele importante pe care reprezentanții administrației locale și centrale le-au susținut.
Decernarea premiilor pentru cele mai bune rezultate în domeniul administrației publice a fost precedată de un seminar dedicat managementului modern în administrație, un domeniu deosebit de important pentru o administrație publică de tip european.
Seminarul cu tema ”Management Modern în Administrație” s-a derulat după următoarea agendă:
”Șanse egale pentru fiecare – Proiecte de success pentru comunitate” – moment prezentat de Country Sales Manager, UP România;
”Soluția completă pentru utilizatorul IT – oferită ”la cheie” de către HP Inc” – prezentat Sales Manager Cristian Gîlmeanu și Account Manager Andrei Partenie;
”City Next: Soluția Microsoft pentru Managementul Comunităților” – prezentat de Paul Stanciu, Senior Business Development Manager Public Sector;
”Lumină pentru Oameni: Baia Mare – primul premiu internațional pentru iluminatul public din România” – prezentat de Bogdan Lupu, Marketing Manager Public Segment SEE Philips;
”Inițiativele ANFP pentru inovație și calitate în administrația publică” – prezentat de Adriana Cîrciumaru, director – Direcția comunicare și relații internaționale, Agenția Națională a Funcționarilor Publici România.
Este primul an în care participă DGASPC Bacău depunând două proiecte: Prima prioritate niciun copil invizibil și Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunității.
Au fost în total 11 secțiuni în care au fost încadrate toate cele 213 proiecte provenind de la instituții publice de la nivel central, județean și local din toate regiunile țării.
Proiectele noastre s-au încadrat la Secțiunea ”Servicii Publice” unde au fost înscrise 61 de proiecte.
Instituția noastră, aflându-se la prima participare la acest tip de manifestare de recunoaștere a eforturilor depuse și de evaluare a rezultatelor înregistrate, a primit „Premiul de excelență pentru cele mai importante proiecte de dezvoltare a serviciilor sociale” pentru proiectul Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunității. A fost înmânată o plachetă deosebit de frumoasă, executată artistic de atelierele Art Georgies.
Domnul director general Sorin Brașoveanu, prin purtătorul de cuvânt al instituției prezent la eveniment, a transmis tuturor celor prezenți: Nu considerăm că am făcut decât ceea ce eram datori să facem pentru cei aflați în nevoie, pentru acei copii invizibili pentru orice tip de serviciu (social, educațional și medical) și pentru acele comunități care și-au dezvoltat și furnizează servicii sociale integrate. Aceste lucruri fac parte din normalitatea și din cotidianul muncii de echipă pe care o depunem în cadrul tuturor acțiunilor noastre din județul Bacău. Proiectul premiat aici a fost și pentru noi o provocare și o noutate absolută fiind rezultatul unui parteneriat între trei ministere: Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Ministerul Sănătății și Ministerul Educației și Cercetării Științifice. Suntem profund recunoscători partenerilor și finanțatorilor noștri pentru susținerea pe care ne-au oferit-o, respectiv Ambasada Norvegiei și UNICEF. Mulțumim organizatorilor pentru recunoașterea eforturilor noastre comune și sperăm ca toate aceste proiecte premiate pentru excelență să devină normalitatea în care ne dorim cu toții să trăim. Vă mulțumim tuturor!
După premierea a 32 de instituții publice, a urmat o seară festivă, în care s-au putut crea legături interinstituționale de natură profesională, și un moment artistic oferit tuturor celor prezenți de organizatori.
În urma acestei gale se va realiza un anuar al proiectelor de succes ca și ghid de bune practici la care va putea depune câte trei proiecte în desfășurare orice instituție publică din țară.