Cum preparam cele mai delicioase fursecuri de post

656x440_fursecuri-albnegru-162186Fursecurile preparate in casa sunt un deliciu atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici, astfel ca astazi va prezentam o reteta simpla si delicoasa pentru fursecuri de post.
Ingrediente:

  • 300gr faina;
  • 3linguri zahar;
  • 180gr unt;
  • 20gr cacao;
  • 20ml suc de portocale rece;
  • 1lingurita esenta de rom;
  • 1lingurita esenta de vanilie;
  • 1/4lingurita bicarbonat de sodiu;
  • coaja rasa de portocala;
  • un praf de sare.

Mod de preparare:

Impartim ingredientele in doua astfel:

  • intr-un vas punem 150 gr faina, jumatate din bicarbonatul de sodiu, o lingura si jumatate de indulcitor, 90 gr margarina sau unt de cocos, coaja rasa de portocala, esenta de vanilie si 10 ml suc de portocale. Framantam un aluat omogen si il dam la rece jumatate de ora.
  • in cel de-al doilea vas punem restul ingredientelor: faina si bicarbonatul ramas, cacao, indulcitorul, margarina sau untul de cocos ramas, esenta de rom si sucul de portocale. Framantam aluatul la fel ca si pe primul, apoi il punem la rece tot pentru jumatate de ora.

Pe masa de lucru unsa cu ulei, impartim fiecare bila de aluat in doua. Intidem cu sucitorul prima bila cu cacao si separat prima bila cu aluat alb. Asezam aluatul alb peste cel cu cacao si intimdem usor cu sucitorul.

Rulam foile strans si modelam aluatul usor pana obtinem un sul cu dimensiuni egale pe lungime. Cu un cutit bine ascutit taiem rondele de aproximativ jumatate de centimetru, pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem fursecurile in cuptorul preincalzit la foc moderat, aproximativ 25-30 de minute. Lasam fursecurile sa se raceasca complet, apoi le putem servi.

Adauga un comentariu

*