Dovleceii sunt foarte sanatosi, asa ca ar trebui inclusi mai des in preparatele culinare. Astazi va prezentam o reteta care poate fi consumata atat in zilele de post, cat si garnitura la diverse preparate.
Ingrediente:
- Dovlecei – 3 buc;
- Morcovi – 3 buc;
- O ceapa alba;
- Usturoi (catei) – 4 buc;
- Sare, piper;
- Ulei de floarea soarelui.
Cand sunt gata, le puneti intr-o farfurie si ii dati la o parte.
Ceapa se taie solzisori si se caleste in putin ulei, intr-o tigaie mai adanca.
Cand ceapa este aproape gata adaugati usturoiul taiat si el felii subtiri, amestecati si lasati 1 minut.
Acum adaugati morcovul, lasati aproximativ 5 minute pe foc, amestecand periodic.
Adaugati dovleceii, amestecati si mai lasati 2 minute pe foc.
Potriviti de sare, piper optional si opriti focul.
Se poate servi cald ca o garnitura/mancare sau rece ca o salata.