Astazi este Ziua Internationala pentru Comemorarea Victimelor Accidentelor de Munca si Ziua Internationala pentru Sanatate si Securitate la Locul de Munca.
Ziua Internationala pentru Comemorarea Victimelor Accidentelor de Munca este momentul cand sindicalistii din intreaga lume ii comemoreaza pe colegii si prietenii rapusi in fiecare an de accidente sau boli profesionale, afectiuni care ar putea fi, in fapt, prevenite in totalitate daca s-ar acorda atentia necesara conditiilor fiecarui loc de munca. La 28 aprilie 1996, in sediul ONU, delegati ai sindicatului Global au comemorat pentru prima data victimele accidentelor de munca, lansand un semnal pentru promovarea unui mediu de munca sanatos si sigur. Astfel, Organizatia Internationala a Muncii (OIM) declara aceasta data ca Ziua Internationala a Securitatii si Sanatatii in Munca. In aceasta zi sunt organizate intalniri si seminarii cu scopul de a trage un semnal de alarma cu privire la importanta prevenirii accidentelor de munca si a bolilor profesionale si de a constientiza angajatorii si angajatii cu privire la avantajele reciproce ale respectarii legislatiei in domeniul securitatii si sanatatii in munca.
In 1776 este fondat “Balsoi Teatr” din Moscova.
In 1882 scoala devine obligatorie in Franta
In 1915 are loc, la Ateneul Roman, prima auditie a “Simfoniei a II-a” de George Enescu, dirijata chiar de compozitor.
In 1923 este promulgata prin decret regal “Constitutia României Mari”, votata de Parlamentul României la 26 martie 1923, una dintre cele mai avansate si democratice constitutii din Europa acelui timp.
In 1947 este creata Comisia Economica si Sociala a ONU pentru Asia si Pacific. De asemenea, si Comisia Economica ONU pentru Europa.
In 1974 Marea Adunare Nationala instituie functia de presedinte al Republicii Socialiste România, in care este ales Nicolae Ceausescu.
In 1868 se naste Maxim Gorki, scriitor rus; in 1888, Alexandru Kiritescu – dramaturg român; in 1936, Mario Vargas Llosa – scriitor peruan, laureat Nobel pentru Literatura in 2010; in 1963, Dan Silviu Boerescu – scriitor, critic literar, editor român; in 1970, Laura Badea – scrimera româna, campioana olimpica la Atlanta 1996, iar in 1986, Lady Gaga – cantareata americana.
In 1767 moare Martin Felmer, învățat german din Transilvania; in 1661 moare Vasile Lupu, domn al Moldovei, ctitor al Bisericii “Trei Ierarhi” din Iasi; in 1926, Thoma Ionescu – medic, intemeietorul scolii românesti de chirurgie si de anatomie topografica, membru al Academiei Române; in 1941, Virginia Woolf – scriitoare britanica; in 1944, Petru Bogdan – chimist român, creator al invatamantului de chimie-fizica din România; in 1949, Grigoras Dinicu – compozitor si violonist român, unul dintre cei mai faimosi lautari; in 1994, Eugen Ionescu – dramaturg, eseist si poet român, iar in 1997, Gheorghe Tomozei – poet, prozator si publicist român.