Pisica, un remediu excelent antistres

3_originalDacă vă simţiţi extrem de stresaţi, este momentul să vă gândiţi să adoptaţi o pisică. Acest animal de companie are calităţi terapeutice nebănuite. Torsul pisicii ne calmează, ne ajută să dormim şi înlătura gândurile negre, susţin specialiştii.
Pisica poate ţine cu succes locul unui terapeut în viaţa noastră, susţin specialiştii. Dacă suntem persoane foarte stresate, câteva minute petrecute în prezenţa ei ne pot destinde.
„Ne oferă acea tandreţe de care ori ne e frică, ori suntem lipsiţi, ori am fost lipsiţi în copilărie şi atunci acest gol îl putem umple cu acest animal drăgălaş care e pisica. Se bucură întotdeauna când venim şi nu ne ceartă în momentul în care suntem mai morocănoşi sau n-avem chef de ea, nu se supara pe noi, din contră, încearcă să se apropie şi reuşeşte să ne schimbe starea de spirit”spune Alina Pătru, psiholog.
„Preocuparea persoanei care îngrijeşte o pisică îi va distrage atenţia de la alte probleme. În plus, a avea grija de cineva e în sine un act terapeutic. Pe de altă parte, animalele ne răsplatesc prin ataşament şi primeşti necondiţionat o recunoaştere a afecţiunii” completează Elvira Alexandrescu, psiholog.
O asociaţie de protecţie a animalelor a descoperit că pisicile, după lovituri sau fracturi, au de cinci ori mai puţine sechele decât câinii şi îşi revin mult mai repede. De aici şi ipoteza că se vindecă singure cu ajutorul torsului.
„Pisica toarce ca să se vindece pe ea sau când e stresata ca să se destreseze. Studiile arată ca acest tors se face pe niste vibraţii sonore de joasă frecvenţă, iar aceste vibraţii intră în interacţiune cu corpul uman şi ajută la eliberarea serotoninei, hormonul fericirii. Astfel, somnul se îmbunătăţeşte, chiar afecţiunile cardiace au o oarecare ameliorare” adaugă Alina Pătru, psiholog.
Sursa: http://www.csid.ro

Adauga un comentariu

*