Conopida gratinata

Conopida gratinata cu cascaval si sos bechamel este o reteta simpla si delicioasa. Cum se prepara conopida gratinata cu sos bechamel.

Ingrediente – Conopida gratinata

  • 1 conopida (cca 1 kg)
  • 50 g unt
  • 125 g parmezan/cascaval
  • sare dupa gust
  • 1-2 linguri pesmet

Ingrediente – Sos Bechamel 

  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 500 ml lapte
  • sare
  • piper

Conopida gratinata – Mod de preparare

  • Curatam conopida si o desfacem in mici buchetele pe care le spalam foarte bine sub jet de apa rece.
  • Umplem o oala cu apa si o punem la fiert, pe foc mediu. In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam 1-2 lingurite de sare si conopida. O fierbem cca 15 minute. Conopida trebuie sa fie al dente la sfarsitul fierberii. Scurgem conopida, o trecem printr-un jet de apa rece, apoi o lasam intr-o sita sa se raceasca.
  • Punem conopida intr-un vas si adaugam sosul bechamel, usor caldut, pe deasupra conopidei, presaram parmezan sau cascaval ras si adaugam, din loc in loc, cateva bucatele mici de unt.
  • Introducem conopida in cuptorul preincalzit la 180°C si o coacem cca 25-30 minut.
  • Cand s-a rumenit, scoatem conopida gratinata din cuptor, o lasam cateva minute sa se racoreasca si o servim.

Pofta buna!

Adauga un comentariu

*