Conopida gratinata cu cascaval si sos bechamel este o reteta simpla si delicioasa. Cum se prepara conopida gratinata cu sos bechamel.
Ingrediente – Conopida gratinata
- 1 conopida (cca 1 kg)
- 50 g unt
- 125 g parmezan/cascaval
- sare dupa gust
- 1-2 linguri pesmet
Ingrediente – Sos Bechamel
- 50 g unt
- 50 g faina
- 500 ml lapte
- sare
- piper
Conopida gratinata – Mod de preparare
- Curatam conopida si o desfacem in mici buchetele pe care le spalam foarte bine sub jet de apa rece.
- Umplem o oala cu apa si o punem la fiert, pe foc mediu. In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam 1-2 lingurite de sare si conopida. O fierbem cca 15 minute. Conopida trebuie sa fie al dente la sfarsitul fierberii. Scurgem conopida, o trecem printr-un jet de apa rece, apoi o lasam intr-o sita sa se raceasca.
- Punem conopida intr-un vas si adaugam sosul bechamel, usor caldut, pe deasupra conopidei, presaram parmezan sau cascaval ras si adaugam, din loc in loc, cateva bucatele mici de unt.
- Introducem conopida in cuptorul preincalzit la 180°C si o coacem cca 25-30 minut.
- Cand s-a rumenit, scoatem conopida gratinata din cuptor, o lasam cateva minute sa se racoreasca si o servim.
Pofta buna!