‘There Will Be Blood’ – cel mai bun film din 2007 conform AsociaÅ£iei criticilor americani de film

AsociaÅ£ia NaÅ£ională a Criticilor de Film din SUA a acordat peliculei ‘There Will Be Blood’, o poveste despre petrol, lăcomie ÅŸi dezumanizare, titlul de cel mai bun film al anului 2007, informează duminică Associated Press recepÅ£ionată de Rompres.

Acest film s-a impus în topul preferinÅ£elor criticilor de film în faÅ£a lungmetrajului lui Julian Schnabel, ‘The Diving Bell and the Butterfly’ dar ÅŸi în faÅ£a producÅ£iei fraÅ£ilor Joel ÅŸi Ethan Coen, ‘No Country for Old Men’.

ÃŽn filmul ‘There Will Be Blood’, inspirat din romanul publicat de Upton Sinclair în anii ’20, Daniel Day-Lewis joacă rolul lui Daniel Plainview, un personaj care îşi pierde treptat minÅ£ile ÅŸi moralitatea într-o cursă nebună după ‘aurul negru’.

Acest film este semnat de Paul Thomas Anderson, care a primit ÅŸi titlul de cel mai bun regizor pe 2007 din partea criticilor americani, impunându-se în faÅ£a lui Julian Schnabel ÅŸi a fraÅ£ilor Coen. Din filmografia sa mai fac parte titlurile ‘Boogie Nights’ ÅŸi ‘Magnolia’.

Titlul de cel mai bun actor al anului 2007 i-a revenit lui Daniel Day-Lewis, iar pentru cea mai bună actriţă onorurile i-au fost acordate lui Julie Christie pentru rolul femeii bolnave de maladia Alzheimer în pelicula’Away from Her’.

La categoria rezervată rolurilor secundare favoriÅ£ii criticilor americani de film sunt Casey Affleck – ‘The Assassination of Jesse James by the Coward Robert
Ford’ ÅŸi respectiv Cate Blanchett – ‘I’m Not There’.

Lungmetrajul ‘No End in Sight’, realizat de Charles Ferguson, a fost ales drept cel mai bun film documentar al anului 2007. Acest film se axează asupra costisitoarelor greÅŸeli făcute de administraÅ£ia Bush după invadarea Irakului, greÅŸeli care în viziunea lui Charles Ferguson ar fi alimentat starea de insurecÅ£ie permanentă de după îndepărtarea regimului Saddam Hussein.

Tamara Jenkins a obÅ£inut aprecierile criticilor de film pentru cel mai bun scenariu cu filmul ‘The Savages’.

Cea de-a 42-a ediţie anuală a premiilor oferite de National Society of Film Critics, asociaţie din care fac parte 61 de critici de film, a avut loc sâmbătă la New York. Doar 41 dintre aceştia se pronunţă prin vot asupra celor mai bune filme. Opinia acestora diferă de multe ori de cea a membrilor din juriul pentru Oscar care îşi va anunţa nominalizările la 22 ianuarie.ROMPRES

Adauga un comentariu

*