Limba modernă va fi obligatorie din clasa a III-a, potrivit proiectului de plan-cadru pentru învăţământul primar publicat pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale.
Religia apare în trunchiul comun în planul cadru încă de la clasa pregătitoare şi până la clasa a IV-a, pentru fiecare din acestea câte o oră pe săptămână. Planul propus de MEN şi aflat în dezbatere publică prevede cinci ore pe săptămână la Limba şi literatura română în clasa pregătitoare, câte şase ore în clasa I şi a II-a, cinci ore în clasa a III-a şi patru ore în clasa a IV-a. În ceea ce priveşte Matematica, sunt propuse câte trei ore pe săptămână pentru clasa pregătitoare, clasa I şi clasa a II-a şi câte patru ore la clasa a III-a şi a IV-a.
Pentru Ştiinţele naturii este prevăzută câte o oră pe săptămână începând de la clasa pregătitoare şi până la clasa a IV-a, Istoria – o oră pe săptămână începând din clasa a IV-a, Geografia din aceeaşi clasă, o oră pe săptămână.
Proiectul de plan-cadru propune câte o oră pe săptămână de Arte vizuale pentru clasa pregătitoare şi clasele I-IV, Educaţia muzicală şi mişcare câte 2 ore pe săptămână până la clasa a II-a şi trei ore pe săptămână pentru clasele III-IV, iar Educaţie fizică – câte două ore pe săptămână începând de la clasa pregătitoare şi până la clasa a IV-a. Cadrele didactice, părinţii şi reprezentanţii societăţii civile pot să transmită observaţii şi propuneri referitoare la proiectul de plan-cadru pentru învăţământul primar, prin completarea unui formular de consultare, disponibil la adresa: https://www.surveymonkey.com/s/PC-primar până la data de 19 februarie.