Vremea continuă să se încălzească

Temperatura în ţară va creşte, în următoarele zile, datorită unei mase de aer cald care avansează dinspre sudul şi centrul Europei, temperaturile maxime urmând să fie cuprinse între 4 şi 12 grade Celsius, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

În Maramureş şi nordul Transilvaniei plouă, iar în Crişana şi Banat cerul este mai mult noros, însă temperaturile maxime sunt în creştere faţă de sâmbătă, urmând să se înregistreze cu până la 10 grade peste media anuală, respectiv 10 grade la Oradea şi 11 grade la Timişoara.

Vremea va fi neobişnuit de caldă şi în Transilvania, cu maxime de 6 grade la Sibiu, 4 grade la Braşov, 5 grade la Sighişoara şi 0 grade la Miercurea Ciuc. În centrul şi estul Transilvaniei, vor cădea precipitaţii sub formă de ploaie şi ninsoare.

În Moldova, cerul este noros şi plouă în Bacău şi Piatra Neamţ, unde maximele vor fi de 5 grade Celsius. Cer noros va fi şi în Iaşi şi Suceava, unde maximele vor atinge 6 grade Celsius.

În Oltenia, sunt aşteptate temperaturile maxime din ţară, cu 12 grade Celsius la Drobeta Turnu Severin, 10 grade la Râmnicu Vâlcea şi 8 grade la Craiova.

Temperaturile în Muntenia vor fi uşor mai mici, cu maxime cuprinse între 4 grade la Giurgiu şi 7 grade în Buzău.

În Dobrogea, cerul va fi mai mult acoperit, cu 5 grade Celsius la Tulcea şi Cernavodă, 7 grade Celsius la Constanţa şi 6 grade Celsius la Mangalia.

În Bucureşti, cerul este mai mult acoperit, urmând ca temperatura maximă să ajungă, după prânz, la valoarea de 6 grade Celsius.

La munte, cerul este mai mult acoperit, însă nu se înregistrează precipitaţii, cu excepţia Carpaţilor Orientali, unde la altitudini joase cad precipitaţii mixte, iar în zonele mai înalte ninge. Temperaturile se menţin ridicate şi la munte, maximele urmând să atingă 2 grade în Buşteni, 5 grade la Predeal şi 5 grade la Semenic.

La altitudini mai mari de 2000 m, stratul de zăpadă este în general stabil şi compact, fiind format preponderent din granule fine şi cristale cu feţe plane. Pe versanţii sudici, stratul de 10-15 cm de la suprafaţă este mai umezit. Riscul de avalanşă este moderat, vremea caldă favorizând topirea uşoară a zăpezii, aceasta fiind umezită.ROMPRES

Adauga un comentariu

*