Antena 3: Starea lui Basescu era foarte grava

conferinta presa medici operatie basescuÎn conferinţa de presă de azi, 10 mai, medicii vienezi au afirmat că preşedintele a ajuns la spital într-o stare foarte gravă. El nu mai putea merge, din cauza durerilor. Ei îşi doresc ca pacientul Băsescu să stea o perioadă suficient de lungă pentru a se recupera perfect.

După operaţie, şeful statului a avut o noapte liniştită şi se reface rapid. De altfel, preşedinţia ţării noastre pare să se fi mutat în capitala Austriei. În salonul lui Băsescu au fost montate telefoane operative şi tot acolo curierul special a dus deja documente care trebuiau semnate.

Deocamdată este prea devreme să aflăm când se va întoarce şeful statului în ţară. Intenţia medicilor vienezi ar fi să îl ţină sub observaţie încă două săptămâni însă, dacă recuperarea merge bine, preşedintele ar putea reveni în Bucureşti mai devreme, poate chiar luni, afirmă surse din anturajul său.

Operaţia a durat aproximativ trei ore, iar medicii austrieci au anunţat că s-a încheiat cu succes. Preşedintele Băsescu suferea de o hernie de disc neobişnuit de extinsă, pe partea stângă, şi se impunea operaţia de urgenţă. În 90% din cazurile de hernie de disc, medicii vienezi recurg la fizioterapie. În acest caz, ei au putut să îndepărteze hernia de disc deosebit de întinsă şi să elibereze terminaţiile nervoase din compresiune. Spitalul Universitar din Viena dispune de tehnologie de ultimă oră, iar preşedintele Băsescu a fost operat endoscopic.

Alături de Traian Băsescu, în spitalul din Viena a stat tot timpul soţia acestuia. Celelalte rude au aşteptat cu nerăbdare veşti despre starea de sănătate a şefului statului. De sănătatea preşedintelui s-au interesat şi mai mulţi oficiali austrieci. În tot acest timp, administraţia prezidenţială a făcut toate eforturile pentru ca Traian Băsescu să nu fie nevoit să cedeze prerogativele de preşedinte pe timpul internării. Costul întregii operaţii va fi suportat de familia preşedintelui Băsescu.

Click pe video pentru a asculta un fragment din buletinul medicilor.

Antena 3

Comentarii

  1. thunder a zis:

    dar mai scuti ti ma ce draq o fi si asta cineva important de scrieti toti de el.era o banala operatie cum o mai fac multi si nu sunt dati in ziare sau la tv.ce chiar credeti ca va muri?
    Din poacate nu avem noi norocul asta.Apropo el era cel care avea asa mare incredere in medicina romaneasca si implicit in spitale de ce nu a ramas sa se opereze in tara?

Adauga un comentariu

*