Oamenii de ştiinţă argentinieni au descoperit cum să combată cangrena

O echipă de cercetători argentinieni a descoperit cum să lupte mai bine împotriva bacteriei la originea cangrenei, tetanosului şi botulismului, inhibând capacitatea sa de a se propaga, relatează AFP.

Această echipă a descoperit că glucide simple pot să limiteze capacitatea de deplasare a acestor bacterii de tipClostridium, care se întâlnesc în acest tip de boli, a explicat Dr. Roberto Grau, şeful echipei de cercetători de la Institutul de biologie moleculară şi celulară din Rosario, care a lucrat în colaborare cu un laborator american.

Potrivit acestui cercetător, glucide precum glucoza, fructoza sau galactoza împiedică bacteriile de acest tip să se deplaseze, aÅŸa cum s-a verificat în cazul bacteriei ‘Clostridium perfringens’, la originea cangrenei gazoase.

‘Am căutat să oprim ciclul de diseminare al bolii, să împiedicăm bacteria să se propage. ÃŽn cazul cangrenei, care avansează mai mulÅ£i centimetri pe oră, dacă i se frânează mobilitatea, există mai mult timp pentru a o combate cu antibiotice’, a explicat Dr. Grau.ROMPRES

Adauga un comentariu

*