CV-ul este un document esential in procesul de angajare, deaceea intotdeauna trebuie retinut faptul ca atunci cand redactam CV-ul avem putin timp la dispozitie pentru a impresiona angajatorul. Astfel este de datoria noastra, atunci cand il redactam, sa nu facem o greseala des intalnita, care poate fi usor evitata.
Pentru a fi eficient, un CV trebuie sa respecte anumite reguli, atat in ceea ce priveste aranjarea in pagina, cat si in ceea ce priveste continutul.
Motiv pentru care va prezentam care sunt greselile care pot duce la respingerea CV-ului dumneavoastra.
CV-ul prea lung
Angajatorii acorda in medie sapte secunde in citirea unui CV, iar acest fapt ne spune ca, cu cat acesta va fi mai lung, cu atat nu i se va acorda atentia cuvenita. De preferinta, un CV ar trebui sa se incadreze pe o singura pagina, maximum doua.
Adresa de mail nepotrivita
Fiind metoda ideala de comunicare in zilele acestea, nu exista nici o scuza sa nu detii una in care numele tau sa fie clar. Daca doresti sa te angajezi, nu folosi adrese de e-mail cu pseudonime.
Discordanta informatiilor
Atunci cand redactam CV-ul este important ca ceea ce trecem in el sa se regaseasca si in profilele online.
Eliminarea cuvintelor-cheie
Angajatorii folosesc un filtru pentru a identifica candidatii potriviti pentru locul de munca. Astfel daca nu folosesti cuvintele potrivite ale domeniului, sansele de a ajunge la interviu scad simtitor.
Scrisoarea de intentie nemarginita
Atunci cand redactam scrisoarea de intentie, este de preferat ca aceasta sa fie cat mai succinta.
Paginare incompleta
In redactarea CV-ului este important ca acesta sa aiba acelas format de la inceput pana la sfarsit.
Omiterea ordinii cronologice descrescatoare
Astfel angajatorului ii este mult mai usor sa vada ce s-a intamplat in anii recenti, care sunt si cei mai importanti.
Informatiile irelevante
Acea informatie despre un job intr-o firma unde ai facut cate putin din toate, trebuie sa filtrezi anumite aspecte, pentru a nu plictisi cu detalii irelevante.
Excluderea informatiilor relevante
Angajatorii au reactii pozitive cand aud de munca de voluntariat. Faptul ca ai prestat o munca neplatita, nu inseamna ca nu trebuie inclusa in CV.
Atentie! Inainte de a transmite CV-ul dumneavoastra, verificati, cu atentie de mai multe ori, pentru a elimina orice greseala care ar putea sa va dezavantajeze.