Este fructul popular in intreaga lume, fiind gustos si extrem de benefic pentru organismul uman. Kiwi contine mai multa vitamina C decat portocalele si este deosebit de eficace impotriva problemelor respiratorii, cum ar fi dificultatile de respiratie, astmul si tusea. Studiile arata ca persoanele care consuma kiwi scapa mai rapid de raceli si au mai putine probleme respiratorii.
Deasemenea kiwi regleaza glicemia.
Mentine sanatatea aparatului digestiv. Fibrele din kiwi contribuie la trecerea alimentelor din stomac catre intestinul gros intr-un ritm normal, ceea ce ajuta aparatul digestiv sa nu fie suprasolicitat.
Intareste sistemul osos si tesutul conjunctiv. Vitamina C continuta de kiwi este un antioxidant indispensabil care circula prin corp, neutralizand radicalii liberi cu care intra in contact. Radicalii liberi pot afecta celulele sanatoase, provocand inflamatii la nivelul oaselor si tesutului conjunctiv. Din acest motiv, Vitamina C poate reduce severitatea simptomelor de artrita reumatoida sau osteoartrita.
Previne cancerul. Stresul excesiv oxidativ provocat de radicalii liberi este asociat cu mai multe tipuri de cancer, cum ar fi cel pulmonar, bucal, de gat, de colon, de stomac si de esofag. Vitamina C din kiwi protejeaza corpul de acest stres oxidativ si ajuta vitamina E – un alt antioxidant – sa se mentina la un nivel ridicat.
Intareste sistemul cardiovascular. Studiile au descoperit ca o dieta bogata in fibre poate reduce nivelul colesterolului si poate scadea riscul aparitiei bolilor de inima. Kiwi contine fibre si vitamina C, Vitamina C are capacitatea de a scadea valoarea tensiunii arteriale, reducand astfel sansele de dezvoltare a hipertensiunii arteriale, precum si a bolilor cardiovasculare. Vitamina C asigura, de asemenea, dilatarea vaselor de sange, prevenind astfel arteroscleroza, colesterolul ridicat, insuficienta cardiaca si angina pectorala.