Oboseala continua este un semnal de alarma. Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care organismul se simte fara puteri este lipsa somnului, insa cauzele care ne fac sa ne simtim obositi sunt foarte variate.
Cativa factorii datorita carora resimtim oboseala:
Alimentatia. Cofeina si zaharul se pot intoarce impotriva ta, lasandu-te mai obosiț pentru ca nivelul de zahar din sange fluctueaza puternic. Alege o dieta echilibrata, sanatoasa, plina cu fructe, legume si proteine. Obezitatea este un factor care contribuie la oboseala. Daca nu mancati suficient, puteti de asemenea sa va simtiti obositi, insa si consumul unor alimente nepotrivite poate cauza oboseala. O recomandare ar fi sa nu ratati micul dejun .
Deshidratarea. Organismul are nevoie de apa pentru a functiona bine.
Anemia. Aceasta este o cauza foarte frecventa a oboselii si este foarte usor de verificat cu un simplu test de sange. Puteti remedia anemia cu o dieta bogata in fier sau suplimente daca aveti o deficienta cronica de fier.
Diabet zaharat. Oamenii care au diabet zaharat necontrolat pur și simplu nu se simt bine. Daca te simti ametit, ai vedere incetosata sau urinezi frecvent, trebuie sa faci analize suplimentare.
Stare de oboseala persistenta, semn de depersie. Daca sentimentele tale de epuizare sunt insotite de tristete si pierderea poftei de mancare si chiar nu poti gasi nici o placere în lucrurile care te bucurau alta data, s-ar putea sa fii deprimat. In acest caz cel mai indicat ar fi sa consultati un medic.
Boli de inima nediagnosticate. Oboseala poate fi un semn de probleme cardiace, in special la femei si trebuie sa consultati medicul.
Citeste mai mult: ad