Tratamente cu miere pentru frumusete

Folosesti mierea la prajituri, in ceaiuri, dar totusi acest dulce natural este extrem de benefic si in alte scopuri. Descopera cat de utila este mierea si in afara bucatariei! Mierea este unul dintre cele mai elaborate produse ale naturii. Ea are valoare nutritiva, contine o multime de vitamine si minerale, inclusiv B6, calciu, cupru, fier, mangan, magneziu, niacin, acid pantotenic, fosfor, potasiu, riboflavin, sodiu, tiamina si zinc. miere-cu-propolis-360g-apicola-pastoral-georgescu-6698910

Daca ai buzele crapate, trateaza-le cu miere. Aceasta inlocuieste cu usurinta balsamul de buze, mai ales pe timpul iernii.

Mierea are si antioxidanti si ajuta organismul nostru sa absoarba si sa pastreze calciul si magneziul, ce ne sunt de ajutor in construirea unui sistem imunitar puternic.

Mierea este considerata un antiseptic natural. Datorita proprietatilor sale antimicrobiene, acest medicament din natura poate fi utilizat la tratarea ranilor si chiar a arsurilor.

In sezonul rece pielea de pe coate se usuca, este inestetica si iti poate crea un disconfort. Trateaza aceasta problema, aplicand miere pe zonele dezhidratate. Las-o sa actioneze in jur de 30 de minute, dupa indepartez-o cu apa calduta.

Mierea poate fi folosita si pe post de gomaj natural. Prepara-ti in casa o crema exfolianta din cateva midgale sfaramate, o lingura de miere, sucul de la o lamaie si aplic-o pe ten. In felul acesta vei indeparta celulele moarte de pe pielea fetei, iar tenul tau va fi mai luminos.

Daca parul tau devine ondulat dupa fiecare spalare, atunci e timpul sa apelezi la trucurile cu miere. Dupa ce te-ai samponat si te-ai  clatit, aplica mierea la capete si las-o sa actioneze cateva minute, dupa care o indepartezi cu apa calda.

Datorita calitati anti-microbiene mierea  este utila si pentru ingrijirea dentara. Amestecata cu scortisoara, mierea ajuta la combaterea respiratiei urat mirositoare si este utila chiar si la tratarea durerilor minore de dinti. Mierea combate placa dentara, reducand in mod natural productia de acid si ucigand alte forme  de bacterii care salasluiesc in cavitatea bucala.

 

Adauga un comentariu

*