Turcan: Preşedintele este gata să colaboreze cu premierul pentru găsirea unei soluţii la MJ

Preşedintele Traian Băsescu este de părere că declaraţiile privind schimbarea ministrului Apărării creează confuzie pe plan intern şi extern şi aduc prejudicii credibilităţii României, în contextul pregătirilor pentru organizarea, la Bucureşti, a Summitului NATO din 2-4 aprilie, afirmă purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Valeriu Turcan.

Potrivit unui comunicat transmis marÅ£i ROMPRES, Valeriu Turcan precizează că „primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu nu a iniÅ£iat nicio procedură de consultare cu preÅŸedintele Băsescu pe tema numirii unui ministru al JustiÅ£iei, aÅŸa cum prevede decizia CurÅ£ii ConstituÅ£ionale”.

Turcan subliniază că preÅŸedintele ”este gata să colaboreze cu primul-ministru în vederea găsirii unei soluÅ£ii pentru Ministerul JustiÅ£iei, în condiÅ£iile respectării ConstituÅ£iei ÅŸi a deciziilor CurÅ£ii ConstituÅ£ionale”.

”PreÅŸedintele României consideră că declaraÅ£iile cu privire la organizarea de alegeri anticipate ÅŸi, respectiv, la schimbarea ministrului Apărării creează confuzie pe plan intern ÅŸi extern ÅŸi aduc prejudicii credibilităţii României în contextul pregătirilor pentru organizarea, la BucureÅŸti, a Summitului NATO din 2-4 aprilie. Åžeful statului consideră că organizarea Summitului NATO reclamă maximă responsabilitate din partea tuturor instituÅ£iilor statului ÅŸi, în mod egal, din partea tuturor forÅ£elor politice”, se arată în comunicatul semnat de Valeriu Turcan. ROMPRES

Adauga un comentariu

*