Violenţă la o universitate ieşeană

La sediul universităţii Petre Andrei din Iaşi au fost astăzi scene de violenţă cum nu s-a mai întâmplat până acum în mediul academic ieşean, transmite corespondentul AMOS News.

Cadre didactice şi studenti, din cele doua tabere ale Universitatii Petre Andrei, Tompea şi Niculescu s-au agresat în cel mai violent mod. Tabăra lui Niculescu a vrut să intre cu forţa în universitate şi au lovit în stânga şi în dreapta cadrele didactice din tabara lui Tompea.

„Ca să dezamorsăm situaÅ£ia, pentru că a o fost de o violenta brutală cum nu mi-am imaginat, am decis să ne retragem la discuÅ£ii iar mâine să negociem cu legea în faţă. De când sunt eu în mediul academic, nu am fost într-o asemenea situaÅ£ie, au fost batute femei, voiau să spargă geamurile. Am luat ÅŸi eu o mulÅ£ime de pumni. Vom analiza casetele video, pentru că Niculaie Niculescu a venit cu oameni din lumea interlopă. Dacă nu cedăm, era măcelul de pe lume, cum nu s-a mai vazut, dar jandarmeria ÅŸi presa au salvat situaÅ£ia”, a declarat presedintele UPA din IaÅŸi, Doru Tompea.

„Felicit Å£ara asta că accepta ca politicienii să se amestece în învăţământul universitar. Primarul PSD nu are dreptul să dea autorizatie de miting pe spatiul privat. Legea e cu hoÅ£ii. „, a declarat Niculaie Niculescu.

PreÅŸedintele Universităţii „Petre Andrei” din IaÅŸi, Doru Tompea a decis să pună in aplicare ultima sentinţă civilă din data de 6 februarie, emisa de Judecatoria IaÅŸi prin care Niculae Niculescu este obligat să înceteze exercitarea atributelor calităţii de rector al Universităţii „Petre Andrei” din IaÅŸi. Birourile din incinta universitatii au fost toate sigilate, iar studentii ÅŸi angajaÅ£ii din cele doua tabere – Niculescu si Tompea – nu au avut acces în cladire mai bine de ÅŸapte ore.

Studenţii care au venit să îşi susţină restanţele au fost nevoiţi sa plece acasă, deoarece reprezentanţii universităţii au reprogramat examenele.

Ministrul EducaÅ£iei, Cristian AdomniÅ£ei nu a vrut să discute despre acest subiect.”Ceea ce s-a întamplat la Petre Andrei din Iasi consider ca este un eveniment regretabil, altceva nu vreau să comentez”, a declarat ministrul EducaÅ£iei, Cristian AdomniÅ£ei.Acesta a mai spus ca marÅ£i, 19 februarie, va avea o intalnire cu reprezentanÅ£ii universităţii.

Adauga un comentariu

*