Autoritate Electorala la secret

secretomanie1.jpgCondusa de unul dintre cei mai virulenti sustinatori ai Legii privind liberul acces la informatii publice, Octavian Opris, Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) – filiala N-E Bacau nu catadicseste sa ofere publicului larg informatii despre activitatea pe care o desfasoara.
De la castigarea concursului de director la Filialei N-E cu sediul in Bacau, intr- maniera suspectata de aranjamente interne, Costel Chiriac nu a prezentat niciun raport de activitate si nu a fost in stare sa organizeze nicio conferinta de presa.

Asta in timp ce sediul AEP Bacau se afla intr-o vila de lux din cartierul Serbanesti, evident, pe bani de la Bugetul contribuabililor. Mai mult, nici la solicitarile Observatorului de Bacau cu referire la valoarea contractului de inchiriere a sediului, la salariul celor angajati la AEP si nici la alte intrebari, Chiriac nu se oboseste sa ofere vreun raspuns.

Chiariac a “uitat” sa-si actualizeze declaratiile de avere si interese

Desi obligat de lege sa-si actualizeze declaratiile de avere si interese pentru anul 2007, Chiriac se face ca ploua. Neaflind pe cale oficiala vreun detaliu despre veniturile din activitatea prestata la AEP de Chiriac, am apelat firec la site-ul institutiei. Stupoare insa! Declaratiile de avere s interese ale directorasului bacauan sunt datate cu august 2007! De atunci, pesemne, Chiriac nu a mai avut niciun beneficiu de natura salariala, rezultand ca “presteaza” in folosul societatii gratuit! Putin probabil, numai ca, din nou, transparenta si liberul acces la informatii de ineters public reprezinta un aspect tratat in zeflemea de directorul AEP Bacau. Contactat telefonic, acesta a dat vina pe “cei de la Bucuresti”. Asteptam cu interes ca macar la intrebarile adresate pe cale oficiala institutiei sa primim un raspuns in conformitate cu prevederile legii 544/2001. (Cristi A., Dan M.)

Convorbire telefonica 14.02.2007, ora 13.42:
Reporter: Buna ziua! Suntem de la Observator de Bacau…
C.Chiriac: Aaaa…. da
Rep. : Ati inceput cu ‘aaa’… Domnule Chiriac, conform legii, trebuia sa va depuneti declaratiile de aere si interese pana la 31 decembrie…
C.C.: Da, da…
Rep.: Pe site-ul institutiei la care lucrati nu exista insa asa ceva. Aveti declaratiile de prin luna august…
C.C., (dupa o pauza de cateva secunde): Pai sunati la Bucuresti, daca vreti va dau numarul.
Rep.: Eu v-am sunat pe dumneavoastra…
C.C.: Ei administreaza site-ul. O sa se regleze in doua trei zile. Da, in cateva zile…
Rep.: Sensul intrebarii era daca ati completat declaratiile…
C.C. (incurcat): …mda…
Rep: Sa intelegem ca le-atI trimis la Bucuresti?
C.C. …da, da… O sa se regleze in cateva zile…

Adauga un comentariu

*