Atletism / Dupa succesele de la CN Seniori se anunta un cutremur in relatiile SCM Bacau – Dinamo

Ca de obicei in ultimii 15 ani, SCM Bacau a reusit sa castige multe medalii la Campionatele Nationale de Atletism (Seniori si Tineret) de la Bucuresti. Au aparut insa din nou neintelegeri importante in relatiile cu Dinamo, astfel incat clubul condus de Claudiu Serban ar putea in curand sa-i piarda iarasi pe Angela Morosanu, Sergiu Ursu si Alina Rapanu.
Angela Morosanu (SCM Bacau-Dinamo) s-a impus imperial in finalele de 60 m si 60 m garduri. Ea a fost invinsa doar in proba de 2 tururi (sala din Capitala nu are pista de 200 m, ci de 180 m), cea care a devansat-o fiind celebra Ionela Tarlea. Tot pentru SCM Bacau, Catalin Campeanu a cucerit medalia de argint in proba de 2 tururi, el fiind devansat de ex-bacauanul Ioan Vieru. Cei doi „gemeni” ai semifondului de la Stiinta Bacau si-au impartit si de data aceasta succesele: Ionut Zaizan s-a impus la 800 m si a fost pe locul 3 la 1500 m, in timp ce Cristian Vorovenci a castigat 1500 m si s-a situat pe 2 la 800 m. In fine, stafeta de 4×2 tururi a SCM Bacau a incheiat pe un merituos loc 3, un aport la medalia de bronz avandu-l proaspatul campion national de heptatlon Ionut Feniuc. Ar mai fi de consemnat medalia de argint la categoria Tineret obtinuta de Lavinia Scurtu (Condorul Lilieci), la saritura cu prajina, cu performanta de 3,30 m, record personal. Lavinia Scurtu este junioara II.
Problemele mari pentru SCM Bacau se vor ivi cat de curand. Clubul Dinamo a cerut gruparii bacauane o dubla legitimare pentru Catalin Campeanu, sub motiv ca sportivul se pregateste oricum la Bucuresti, cu tehnicieni de la Dinamo, si este angajat al Ministerului de Interne. Fiind refuzati de clubul bacauan, bucurestenii vor adopta masuri de retorsiune: dubla legitimare a sportivilor Angela Morosanu, Sergiu Ursu si Alina Rapanu va fi anulata, astfel ca SCM Bacau va pierde cele mai importante doua piese ale sectiei sale de atletism, ne referim la Morosanu si Ursu. Ar fi de dorit sa nu se ajunga aici, dar se pare ca Dinamo a luat o hotarare in acest sens si ca o prima masura ar fi deja excluderea lui Campeanu din organigrama Minsterului de Interne.

Adauga un comentariu

*