Mureş: Boloni nu mai candidează la Primăria Târgu Mureş

Într-o scrisoare adresată locuitorilor din Târgu Mureş, de la Abu Dhabi, fostul internaţional român Ladislau Boloni a anunţat că nu va candida la Primăria Târgu Mureş, transmite corespondentul ROMPRES.

El a spus că a fost de acord să candideze la primărie, la propunerea Partidului Civic Maghiar, numai în scopul coagulării forţelor celor două organizaţii, PCM şi UDMR, pentru a susţine un candidat comun.

‘Åžtiu că pe parcursul mai multor luni nu s-a luat o decizie finală despre persoana candidatului UDMR la funcÅ£ia de primar, despre ‘căpitanul echipei’. Aceasta era situaÅ£ia ÅŸi în momentul când m-a căutat reprezentantul Partidului Civic Maghiar. Mi-a spus că, pentru a fi un singur candidat, mă propune pe mine ca ÅŸi candidat al tuturor. Am cerut timp de gândire’, a arătat Boloni.

Acesta a arătat că, fiind conştient de importanţa colaborării reciproce dintre UDMR şi PCM, şi-am dat acordul de principiu ca în cazul în care nu există un candidat propriu al UDMR, să se înceapă negocierile dintre cele două formaţii politice.

‘Subliniez că am fost de acord numai ÅŸi numai în scopul coagulării forÅ£elor celor două organizaÅ£ii pentru a susÅ£ine un candidat comun. După vreo două zile am aflat că între timp UDMR i-a desemnat pe cei cu care vrea să candideze în alegerile locale. Consider că echipa Borbely Laszlo ÅŸi Csegzi Sandor este o echipă foarte bună ÅŸi are un căpitan excelent’, a susÅ£inut Ladislau Boloni.

El a spus că, după ce a analizat noua situaÅ£ie, a găsit normal ÅŸi logic să nu mai accepte candidatura propusă de PCM, ‘candidatură al cărei scop era unirea forÅ£elor UDMR-PCM’.

‘Dacă la ora actuală mai pot să fac ceva, atunci acesta este să vă propun Dumneavoastră, să vă uniÅ£i în ideea care se afla la originea acordului meu anterior’, a precizat internaÅ£ionalul.

Totodată, Boloni a făcut un apel la populaÅ£ie să se solidarizeze cu candidaÅ£ii pentru funcÅ£iile de primar ÅŸi de viceprimar propuÅŸi de UDMR ‘punând deoparte toate considerentele politice ÅŸi etnice’.

‘Târgu-MureÅŸul trebuie să fie conÅŸtient de faptul că sprijinirea echipei Borbely-Csegzi nu înseamnă neapărat susÅ£inerea UDMR, ci reprezentarea interesului municipiului nostru’, a mai spus Ladislau Boloni, care a Å£inut să le mulÅ£umească tîrgumureÅŸenilor pentru onorata propunere. ROMPRES

Adauga un comentariu

*