Geoană: Este anormal ca să fii în acelaşi timp membru al Guvernului şi să susţii un interes etnic îngust

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat marţi la finalul şedinţei extraordinare a Biroului Permanent Naţional că la nivelul central al partidului se fac presiuni de către o parte din organizaţiile judeţene pentru a lua măsuri de scoatere a UDMR de la guvernare.

„Am analizat solicitările venite din partea organizaÅ£iilor judeÅ£ene PSD, care au susÅ£inut plecarea neîntârziată a UDMR de la guvernare pentru că este anormal ca să fii în acelaÅŸi timp membru ÅŸi să susÅ£ii un interes etnic îngust „, a declarat liderul social-democrat.

Geoană a mai precizat că există şi o altă parte a organizaţiilor care a cerut conducerii centrale introducerea unei moţiuni de cenzură, care să determine declanşarea alegerilor anticipate.

„Åži alte organizaÅ£ii judeÅ£ene au cerut o moÅ£iune de cenzură pe tema blocajului politic generalizat pe care Å£ara îl are ÅŸi pe care l-am invocat în urmă cu câteva săptămâni, care să ducă la alegeri anticipate pentru a debloca Å£ara din situaÅ£ia politică în care se află. Oamenii ne cer să spunem Guvernului: hotărîţi-vă dacă mai puteÅ£i funcÅ£iona în modul acesta ÅŸi dacă nu, este clarificat să mergem la o moÅ£iune de cenzură cu scopul anticipatelor „, a mai spus Geoană.

Liderul social-democrat a subliniat că hotărârea declanşării unei moţiuni de cenzură nu poate fi făcută decât prin votul membrilor Consiliului Naţional care se va reuni vineri.

„Dacă vom ajunge la decizia moÅ£iunii de cenzură pentru provocarea de anticipate aceasta va fi făcută de către PSD ÅŸi vom vedea dacă alÅ£ii ni se vor alătura”, a adăugat liderul social-democrat.

Adauga un comentariu

*