Elodia va fi citată prin mass-media la procesul pentru custodia copilului ei

elodia1.jpgTribunalul pentru Minori şi Familie Braşov a amânat, marţi, judecarea dosarului privind plasamentul copilului în vârstă de trei ani al lui Cristian Cioacă şi al Elodiei Ghinescu, Patrick Cioacă, decizia fiind luată în prezenţa poliţiştului Cioacă, ce a solicitat angajarea unui avocat pentru acest caz.

Procesul a fost deschis de Direcţia Generală de Asistenţă Socială Braşov, în calitate de reclamant, privind acordarea custodiei copilului. Pârâţi în acest caz sunt bunicii materni ai copilului, Emilia şi Dumitru Ghinescu şi Maria Ene, mătuşa lui şi sora lui Cristian Cioacă. În acest proces sunt citaţi şi părinţii lui Patrick, însă nimeni nu se aşteaptă ca tatăl să vină… însoţit de mamă.

La termenul de marţi, s-au prezentat Cristian Cioacă şi părinţii Elodiei Ghinescu, ambele părţi cerând ca băieţelul să le fie dat în plasament. Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov a constatat însă o lipsă de procedură prin neprezentarea în instanţă a Elodiei Ghinescu, care este notificată ca dispărută de la domiciliu, lipsa avocatului lui Cristian Cioacă şi a avocaţilor părinţilor pe cale maternă. La cererea lui Cioacă, care a cerut termen pentru angajarea unui avocat, procesul a fost amânat pentru data de 3 martie 2008. Până la 3 martie, conform procedurii, urmează să fie făcut un anunţ la Judecătorie, precum şi într-un ziar de mare tiraj pentru ca Elodia Ghinescu să se prezinte în faţa instanţei, ne-a precizat Lucreţia Teleky, prim-procuror la Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov.

„În momentul în care Cioacă a fost arestat a fost declanÅŸată procedura de dare în plasament. Åži chiar dacă a fost eliberat între timp aceasta îşi urmează cursul legal. O dată luat acest traseu, e implicată ÅŸi mama copilului, care însă nu s-a prezentat în faÅ£a instanÅ£ei”, a spus Florentin Sorescu, avocatul care îl asistă pe Cioacă în cercetările penale legate de dispariÅ£ia Elodiei ÅŸi accesarea ilegală a corespondenÅ£ei acesteia.

Adauga un comentariu

*