BBC World Service a încetat emisia pe unde scurte în Europa

BBC World Service a încetat de luni serviciul pe unde scurte în limba engleză pentru Europa, după 75 de ani de emisie, relatează cotidianul The New York Times de marţi.

Radiodifuzorul public britanic a renunţat deja la serviciile pentru America de Nord şi Australia în 2001, iar pentru America de Sud, din 2005. În martie anul trecut, BBC a început să reducă transmisiile pentru Europa, anunţând în cele din urmă închiderea unui transmiţător care emitea pentru unele părţi ale Europei de Sud-Est.

Într-un comunicat citat de NY Times, BBC a motivat decizia prin faptul că scăderea audienţei pe unde scurte în regiune nu mai justifică cheltuielile implicate.

În statele europene şi în America, radioul pe unde scurte este concurat puternic de mijloace mai moderne de comunicare, programele fiind disponibile pe radio FM, pe Internet sau pe iPod-uri cu conexiune wireless.

Transmisiile pe unde scurte vor rămâne însă un canal mediatic important în Africa şi în Asia. Din 2006, audienţa BBC World Service pe unde scurte a crescut cu 7 procente, ajungând la 107 milioane de ascultători, adică 58% din audienţa totală a BBC radio.ROMPRES

Adauga un comentariu

*