Bei cafea de la automat sau 3 în 1? Iată caror PERICOLE te supui

Pentru cei care sunt consumatori împătimiţi de cafea, diferenţa dintre o cafea bună şi una proastă o face doar urgenţa sau nevoia de consum imediat. Aşa că, nu o dată, aceştia se mulţumesc şi cu un plic de 3 in 1 sau cu o cafea de la automat.cafea

Însă puţini sunt cei care ştiu câte E-uri sunt în aceste produse adevarate surse de boală.

Un plic de cafea „3 în 1” conţine: pudră pentru cafea, sirop de glucoză, ulei vegetal hidrogenat, corectori de aciditate (fosfat dipotasic, trifosfat pentasodic, polifosfat de sodiu, citrat trisodic), proteină de lapte (1,9%), emulgatori (mono şi digliceride de acizi graşi, esteri mono şi diacetil tartrici ai mono şi digliceridelor cu acizi graşi), antiaglomerant (dioxid de siliciu, sare), cafea instant (17%) şi sare iodată.

Toate aceste substanţe au rolul lor: unele lucrează la gust, altele dau consistenţă, ţinând loc de frişcă şi lapte, altele omogenizează grăsimea pentru aspect, însă organismul nu e pregătit să digere avalanşa de chimicale şi face eforturi în acest sens. Între timp, se strică ficatul, rinichii şi imunitatea.

Sursa: www.libertatea.ro

Adauga un comentariu

*