Cele mai bune restaurante din Europa in destinatiile de vacanta preferate de romani

Atunci cand dorim sa ne aventuram intr-o vacanta, unul din cele maiimportante detalii la care ne gandim este mancarea. Iata care sunt restaurantele catre au intrat in topul The Daily Meal in cele mai importante orase europene.

Restaurantul Taillevent – ParisRomanii prefera Viena, Roma, Barcelona şi Paris, daca pot sa fuga pentru un weekend din tara. Daca unul din aceste orase este si destinatia ta in vacanta, iata unde sa mergi sa iei cina si sa te simti rasfatat.

Restaurantul Taillevent – Paris

Este un restaurant cu traditie in capitala Frantei, si e pe locul 3 in topul alcatuit de The Daily Meal. A fost deschis de André Vrinat in 1946, iar numele vine de la un bucatar faimos in Franta in secolul XIV. Are doua stele Michelin, o atmosfera calda si confortabila. Meniul include sos remoulade cu crab si marar, homar cu cartofi si castane si rata cu fructe de sezon si legume. Pe langa asta vei gasi o lista de vinuri renumite la preturi acceptabile.

 

Restaurantul Pierre Gagnaire – ParisRestaurantul Pierre Gagnaire – Paris

Parisul domina topurile cu restaurante bune, indiferent cine le alcatuieste. Din lista locatiilor culinare carora sa le treci pragul face parte obligatoriu si restaurantul celebrului Pierre Gagnaire, unul dintre cei mai respectati bucatari ai Frantei. Afacerea lui a trecut prin multe suisuri si coborasuri: de la preferata topurilor Michelin pana aproape de faliment si inapoi in topuri. Pierre Gagnaire are 11 restuarnte in toata lumea, dar inima sa culinara bate pe rue Balzac in Paris. Decorul localului este nepretentios, cu un meniu “intelectual” cum ii place bucatarului sa spuna. Puteti comanda consomme de ceapa cu sirop de ginseng, salata cu anghinare si branza Ossay, homar cu sirop de morcovi, foie gras rumenit cu varza, hibiscus si ienupar servit langa felii de mere, dovleac si carnat de Montbéliard.

Tickets- BarcelonaTickets/41º – Barcelona

Condus de Albert Adria, fratele celebrului Ferran Adria, restaurantul pastreaza viu spiritul elBulli. Tickets e un loc care abunda de culoare si lumina, cu o atmosfera moderna, in care se impletesc elemente parca desprinse din Las Vegas cu cele profund spaniole din Barcelona. Puteti gusta aici cele mai bune tapas, imbracate in forma sofisticata a bucatarie moleculare, cu spume si geluri. Langa restaurantul Tickets se afla barul 41º avantgardist unde puteti experimenta un meniu cu 40 de feluri de tapas, cu mici inimi de anghinare si emulsie de ansoa, caviar din arahide, alge cu quinoa, trufe si bezele cu miere.

La Pergola - RomaLa Pergola – Roma

Este printre putinele restaurante din capitala Italiei, mentionate de The Daily Meal in top. Este singurul din Roma care are trei stele Michelin si se afla in Hotelul Cavalieri. Merita sa ajungeti aici macar pentru panorama asupra Romei, daca nu doriti sa gustati nimic din meniul special plin de delicatese: de la tempura de creveti uriasi serviti cu piure de calamar sau vita cu ciuperci, trufe negre si cartofi. Lista de vinuri este uriasa pentru ca pivnita restaurantului contine nu mai putin de 60 de mii de sticle.

Restaurantui Steirereck -VienaRestaurantui Steirereck -Viena

Restaurantul este o aparitie permanenta in topul Michelin de la care a primit doua stele pana acum. Bucatrul sef Heinz Reitbauer se inspira din natura in crearea felurilor de mancare delicioase si surprinzatoare: carne de mistret cu ananas, cartofi violeti, radicchio si hrisca; foie gras cu lamaie, sturion pe gratar cu quinoa si soc. Toate servite intr-un decor inspirat tot de natura si de trecerea anotimpurilor, in care pata de culoare sunt scaunele rosii.

Adauga un comentariu

*