Studiile arată că consumul regulat de fructe de pădure, în special afine, stimulează activitatea cerebrală. Astfel, au efect asupra pierderilor de memorie, mai cu seamă în cazul persoanelor în vârstă.
Studiile mai confirmă faptul că persoanele care consumă regulat afine au mai puţine riscuri să sufere pierderi de memorie.
Afinele conţin un număr considerabil de antioxidanţi benefici creierului. Aceştia ajută în prevenirea inflamării şi morţii celulelor cerebrale.
Consumul de afine pentru o perioadă mai lungă, are efecte pozitive şi asupra bolilor psihice precum demenţa şi Alzheimer.
Asemeni afinelor, murele, căpşunile şi fragii aduc beneficii activităţii cerebrale. Cercetarea a arătat că antioxidanţii din fructe ajută la protejarea celulelor din creier de acţiunea radicalilor liberi şi pot schimba şi modul în care neuronii comunică între ei.
Dacă vrei să iţi imbunătăţeşti memoria şi capacitatea de concentrare, profită de aceste fructe gustoase, în loc să recurgi de fiecare dată la pastile.