Calitatile terapeutice ale uleiului de ricin

ulei-de-ricin-300x232Uleiul de ricin a fost folosit de secole in scopuri terapeutice. Primii care au extras uleiul din ricin au fost egiptenii, in urma cu 6.000 de ani. Din semintele de ricin se extrage uleiul care contine ricina, o substanta cu efect purgativ. Uleiul de ricin este dens, vascos si bogat in acizi grasi.

Masarea pielii capului cu ulei de ricin are efecte asupra regenerarii si intaririi firului de par. Daca ai un par dificil, incurcat, care si-a pierdut din stralucire si elasticitate urmeaza acest tratament naturist. Fa o masca pentru par cu ulei de ricin, vitamina A uleioasa, o capsula de vitamina E si 10 picaturi de ulei de masline. Amesteca bine toate ingredientele dupa care aplici solutia obtinuta la radacina firelor de par si masezi scalpul. Procedura se aplica seara inainte de culcare, pentru ca uleiul sa actioneze peste noapte. Nu folositi uleiul de ricin de prea multe ori pe saptamana deoarece acesta va poate inchide culoarea parului.

Uleiul de ricin este folosit pentru tratarea unghiilor care se exfoliaza sau se rup. Aplica in fiecare seara, inainte de culcare, un strat de ulei de ricin pe unghii si cuticule. Tratamentul trebuie urmat cel putin 2 luni.

Ranile se vindeca mai repede daca, dupa ce au fost dezinfectate, se adauga peste ele cateva picaturi de ulei de ricin.

Maseaza articulatiile cu ulei de ricin si pe urma aplica comprese pentru a estompa durerea si oboseala muschilor.

Pentru cele ce doresc sa scape de negi si alunite, uleiul de ricin este solutia ideala. Se ung alunitele cu ulei de ricin de 2-3 ori pe zi. Tratamentul dureaza 2-3 luni.

Hidrateaza genele si le indeseste, are si un rol important in regenerarea lor. Se aplica putin ulei de ricin pe gene si sprancene in fiecare seara inainte de culcare.

Compresele cu ulei de ricin pot preveni problemele ginecologice si de fertilitate (chisturi ovariene, dereglari hormonale, infectii urinare).Compresele abdominale cu ulei de ricin nu se folosesc in timpul menstruatiei.

Pentru a inmuia bataturile si pielea ingrosata

Se ung picioarele de trei ori pe saptamina cu ulei de ricin, dupa ce au fost bine spalate cu apa calda si sapun. Dupa ungerea cu ulei se imbraca sosete de bumbac, lasindu-le peste noapte.

Uleiul de ricin se recomanda si in tratamentul papiloamelor, alunitelor, ca si a pigmentatiei hepatice. Pentru aceasta se frictioneaza insistent locurile afectate cu ulei de ricin, dimineata si seara. Efectul se face vizibil dupa aproximativ o luna.

O calitate surprinzatoare si deloc de neglijat este eficacitatea contra petelor si pigmentatiilor pielii.

Uleiul de ricin este unul dintre remediile naturale care indeparteaza cearcanele si pungile de sub ochi.

 

Adauga un comentariu

*