Zona de agrement ramasa inca neexploatata

cabana iuliaPe drumul care leaga orasul Darmanesti de coada lacului de la Valea Uzului, chiar la coada acestuia, se afla o adevarata oaza de liniste. Din motive care tin mai mult de infrastructura, Cabana „Iulia” este vizitata doar de cei care cunosc locurile.

Zona in care a fost ridicata se bucura de un climat depresionar subalpin, cu veri mai putin toride si ierni in care caderile de zapada sunt moderate. „Iulia” este situata la poalele Muntilor Nemira, in mirificul peisaj oferit de vecinatatea lacului de acumulare de la Valea Uzului, in punctul numit „Coada lacului”.

cabana iulia

Imprejurimile te indeamna la drumetie. Cei care se incumeta sa aleaga acest loc pentru petrecerea timpului liber pot sa se aventureze intr-o excursie de o zi pe culmea Sandrului Mare, in Muntii Nemira. La nici doua ore de mers, esti intampinat de Cascada Nasolea.

Peisaje mirifice pline de istorie

Pe Izvorul Alb, un alt punct de atractie din zona, se poate admira o rezervatie de tisa. Un alt loc de interes este barajul de la Valea Uzului, construit intre anii 1971 – 1972, cu o inaltime de 84 de metri si o lungime de 507 metri.

Prin construirea acestui baraj s-a format pe albia raului Uz un lac de acumulare de 334 ha. Tot in apropiere, amatorii de drumetii vor descoperi si lacul format de un barajul natural de la Balatau. Intr-o frumoasa padure de goruni, se afla Castelul Stirbey, de o inestimabila valoare arhitecturala.
cabana iulia

Pentru cei care se indreapta catre Coada lacului, un popas in orasul Comanesti facut la palatul Ghica le va prilejui vizitarea muzeului aflat in aceasta cladire. Serviciile de calitate si conditiile excelente de cazare ale Cabanei „Iulia” vin sa satisfaca cerintele de confort, relaxare si divertisment.

70 de locuri de cazare si bucatarie traditionala

Cabana dispune de 70 locuri de cazare in 21 de camere cu doua, trei si patru locuri, sapte casute cu doua paturi, un teren amenajat pentru camping cu acces la utilitati, restaurant, bar si o tersasa. Cei care doresc pot apela la bucataria traditionala moldoveneasca, din care nu lipsesc sarmalutele, placintele si „specialitatea bucatarului”.

cabana iulia

Amatorilor de alte bucate li se pot pregati preparate din bucataria italiana, mexicana sau chinezeasca. Totul este asortat cu meniuri pescaresti si vanatoresti autohtone. Asadsar, daca sunteti priun apropiere de Comanesti, Darmanesti sau Tg. Ocna, nu ezitati sa va indreptati catre coada lacului, pentru ca „nici nu stiti ce pierdeti”.

Dan MINDIRIGIU

Comentarii

  1. nu mai laudati atat cabana aia ca nu e nimic d capul ei!!!! caldura cu portia in mijlocul iernii caloriferele ori curg ori nu merg, baile sunt extraordinar de murdare si wc-urile infundate pt ca instalatia nu merge! Apa calda nici sa nu visati e un lux la cabana Iulia!!! lenjeriile se pun pe pat atunci cand ajungeti la cabana si vi le puteti voi nu ma asteptati la vi le aseze cineva, la caldura se da drumu tot cand ajungeti k abia a doua zi sa va dezmortiti si uitam sa va spun ca beneficiati de o crescatorie de muste in fiecare camera!! Deci va urez un sejur placut la cabana Groazei !!!!!!

  2. aaaa si mai uitasem ceva :))) curentul se opreste cand va e lumea mai draga si sa nu va luati mancare pt ca frigiderele nu merg 😀

  3. Numele nu mi-l dau ca nu are sens…am fost la cabana iulia de revelion cel mai urat revelion posibil…aveam de stat acolo dupa 26 dec.pana pe 5 ian.,am vb.cu patronul cabanei ne-am inteles la pret si la ziua cand o sa ajungem…am zis ca pe 30 dec.vom fi acolo, eram vreo 40 de persoane.Si am ajuns acolo….am cautat camera vreo ora de ce??pai in camere curgea apa din calorifere,usile nu se inchideau,sa nu vorbesc de caldura am ajuns acolo in jurul orei 5,am vorbit la telefon si ne-au zis ca ei vor da drumu la caldura la ora 4,:)))ora 4 ??in condiatia in care se stia ca ajungem pe 30,aa..am si uitat au zis ca o sa faca caldura cu o zi inainte sa venim…dupa un drum lung de la buzau pana acolo aveam si noi nevoie de putina caldura..in nici un caz,s-a facut cald abia foarte traziu dar nu atat de cald cat sa stai lejer..caldut ar fi un cuvant bun.Am stat 3 nopti nu am avut nicioadata apa calda,trebuia sa incalzim apa pe aragaz..si sa ne spalam.Noaptea se lua lumina pentru a face economie de gaz si bineinteles ca ni s-a stricat carnea.Baile erau infecte,nu mergea sa tragi apa si se infundau normal…nu iti doreai sa stai in baie mai mult de 1 minut.Sa nu mai zic de mustele care pe timpul verii si-au depus ouale in tocurile de la geamuri si cand au dat de caldura au inceput sa iasa…si ametite cadeau in pat..am dormit cu muste.Da asa este nu am dat mult,nici nu am cerut mult,am cerut maximul de igiena atata tot…se pare ca a fost cea mai mare teapa…am uitat sa precizez o chestie tare..curgea apa din tavan…:)))asta e data viitoare dai un ban dar stai in fata.Pacat de peisajul mirific si de capatul de lume care te inconjoara..chiar daca esti rupt de lume..mare pacat si mare bataie de joc..

  4. martinas viorel a zis:

    Am fost acolo acum de curand este FFF Foarte bine Avem caldura si femei lenjeriii schimbate in fie care dimineata apa calda non stop dar in schimb nu au apa la onesti !

  5. am lucrat la cab cu sotul meu in2004 imprejurarile sunt de poveste,la fel si cabana.atunci nu gaseai un loc liber…venea lume la greu.am citit comentariile-seful este un om minunat,ca intreaga familie,depinde acum si de personal.oricum eu va invit sa vizitati cabana macar o data.ne amintim cu drag chiar si acum dupa atata timp…

  6. ar fi fost frumos la galeria foto si o poza cu familia,oricum numai bine va dorim…

Adauga un comentariu

*