Nucile verzi, doctorii inimii tale

136395-4In afara dulceturilor si prajiturilor pe care le poti face cu ele, nucile verzi te pot ajuta in nenumarate probleme de sanatate. Aceste fructe oleaginoase extrem de delicioase pot fi aliatul tau atunci cand ai probleme cu inima sau stomacul. In plus, ele te ajuta sa scapi de stres mai repede decat ti-ai imagina. Iata cateva beneficii nebanuite ale nucilor verzi.

Se stie deja ca nucile sunt indicate pentru scaderea colesterolului deoarece contin acizi grasi Omega-3, dar acum sa aflam si ce benefiicii ne aduc asupra sanatatii si nucile verzi.

Nucile verzi nu pot fi consumate crude, ci doar preparate, dupa ce le este indepartata coaja verde. Aceasta nu trebuie aruncata, deoarece este benefica in tratarea afectiunilor dermatologice. Nucile verzi pot fi consumate in doua feluri, sub forma de dulceata, sau sub forma de lichior.

16_nuci_verziNucile reduc riscul unui infract

Nucul, infloreste in luna mai, frunzele proaspete se aduna in luna iunie, iar fructele coapte in septembrie. Apreciate mai ales in alimentatie, trebuie sa stiti ca nucile contin o multitudine de substante nutritive precum: calciu, fier, zinc, potasiu si nelipsitele vitamine A, B, E si F. Atat sistemul osos, cat si inima dumneavoastra au nevoie de acesti nutrienti foarte importanti. Antioxidantii din miezul fructelor regleaza nivelul colesterolului in sange si totodata si tensiunea arteriala. De asemenea, consumate constant, ele intaresc peretii vaselor de sange si scad riscul de producere a infarctului miocardic, si a altor, afectiuni cardiovasculare cu 30%. De aceea, va recomandam sa consumati periodic nuci proaspete, deoarece intaresc vasele de sange, mai ales persoanelor in varsta. Potrivit specialistilor in nutritie, vitamina E reduce foarte mult posibilitatea de a face un atac de cord.

Retete pentru farmacia casei

Va propunem cateva leacuri pe care este bine sa le aveti mereu la indemana, in farmacia casei.

Intarirea organismului: puteti consuma un amestec din cantitati egale de nuci pisate (miezul), stafide si cascaval ras.

Cresterea imunitatii: se amesteca miezul pisat al nucilor cu 300 grame miere de albine si stafide. Se consuma cate o lingurita din amestecul format, inainte de masa, de trei ori pe zi.

Pentru durerile cardiace: nucile se macina, iar faina obtinuta se amesteca cu stafide. In cazul in care suferiti de colita, puteti bea faina obtinuta prin macinare cu apa, insa fara stafide.


dulceata-de-nuci-verzi_©-Laurentiu-Iordache-Fotolia.com_Retete culinare

Dulceata si lichiorul de nuci verzi nu trebuie sa lipseasca din camara nici unei gospodine. Asadar, va propunem cateva retete culinare in care nucile verzi sunt principalul ingredient.

Dulceata de nuci verzi

Ingrediente: 1 kg zahar, 400 ml apa, o lamaie si 120 nuci verzi

Preparare: Nucile se curate de coaja verde, pana ce raman albe, iar apoi se pun in apa rece. Apa se pune la foc impreuna cu zaharul, pana ce acesta se topeste, adaugati nucile si le lasati la fiert pana totul devine o pasta. Adaugati zeama de lamiee si le puneti in borcane. In aproximativ doua ore, veti putea savura dulceata de nuci verzi.

retete-nuci-verzi-sirop-lichior-dulceata1Lichior de nuci verzi

Ingrediente: 20 nuci verzi, 1 litru alcool, 1,5 litri apa, 400 grame zahar, 2 cuisoare, 2 bucati scortisoara

Preparare: Se taie felii nucile verzi si se pun intr-o damigeana de 3-4 litri. Peste acestea se toarna o parte din alcool impreuna cu apa, se inchide damigeana si se lasa timp de zece zile, agitand zilnic damigeana. Cand preparati lichiorul, nucile macerate se strecoara prin tifon. Intre timp, 50 grame de zahar se caramelizeaza, il stingeti cu apa si adaugati restul de zahar, cuisoare, scortisoara si il tineti pe foc pana fierbe. Se strecoara, se raceste si il adaugati la esenta de nuci, impreuna cu restul de alcool ramas. Lichidul obtinut se pune in sticle si se consuma dupa patru saptamani.

 

 

Adauga un comentariu

*