Dupa vacanta cu mic dejun tarziu si pranzuri lenese, scoala nu e privita cu ochi buni de copii. Convinge-i sa manance sanatos si in recreatie cu un pachetel gustos pus de acasa. Avem idei pe care mofturosii nu le pot refuza.
Pachetul de la scoala nu e pe placul niciunui copil. Sunt tentati de dulciurile de la tonomat, de sticksurile colegului de banca sau de ciocolata promisa dupa ore.
Redescoperiti obiceiurile bune ale meselor sanatoase si satioase si in timpul scolii. Pune-i celui mic la pachet biscuiti de casa, briose facute de tine, sandvisuri cu ingredientele lui preferate. Le va refuza mai greu data viitoare.
Sandvis cu salata si curcan
Ingrediente: sare, 2 linguri iaurt, 50g maioneza, 1 ceapa verde tocata, 2 linguri caju tocat, 2 linguri caise confiate tocate, 1/2 tulpina telina, 120g carne curcan gatita taiata bucatele, piper, 4 frunze salata verde , 8 felii paine integrala.
Metoda de preparare
Amesteca intr-un bol, carnea de curcan, telina, ceapa verde, caisele si bucatile de caju.
Intr-un alt bol amesteca maioneza, iaurtul, sare si piper si adauga-le in primul bol. Omogenizeaza.
Aseaza frunzele de salata peste 4 felii de paine. Pune cate 2-3 linguri de salata peste ele si acopera cu restul feliilor de paine.
Ingrediente: 1 conserva ton, 1 lingura suc de lamaie, un praf de sare, 50g maioneza, 1 ceapa verde tocata, 220g crema de branza.
Metoda de preparare
Amesteca intr-un bol crema de branza la temperatura camerei cu tonul maruntit, ceapa verde, sucul de lamaie, maioneza si sarea.
Serveste pasta cu paine integrala prajita sau biscuiti sarati
Bagheta cu sunca si branzeturi
Ingrediente: 1 lingura unt topit, 4 felii branza Provolone, 130g mozzarella rasa, 130g cheddar ras, 2 cepe verzi tocate, 10 felii sunca de pui sau curcan, aluat de pizza
Metoda de preparare
Foloseste aluat de pizza cumparat sau poti face un aluat dupa reteta de aici.
Intinde aluatul intr-o foaie. Aseaza-l pe o tava de copt unsa si pune pe el in straturi sunca, ceapa verde tocata si branzeturile. Ruleaza (ca o rulada), inteapa aluatul din loc in loc si intoarce-i capete-le spre tava.
Unge suprafata cu unt si coace la 180C, timp de 30-35 minute, pana cand se rumeneste.Lasa-l sa se raceasca timp de 5 minute si apoi feliaza bagheta.
Ingrediente
80ml ulei de samburi de struguri, 250ml lapte batut, 35g nuci tocate marunt, 2 lingurite scortisoara , 2 lingurite praf de copt, 300g faina , 110g zahar brun, 2 miere rosii curatate de samburi si taite in sferturi, 2 oua
Metoda de preparare
Incinge cuptorul la 180C. Pregateste o tava de briose de 12 portii.
Feliaza subtire 2 sferturi dintr-un mar si pune-le deoparte. Toaca marunt restul de mere.
Amesteca faina, zaharul, praful de copt si 1 lingurita de scortisoara, adauga nucile tocate si formeza o adancitura in mjilocul ingredinetelor uscate.
Amesteca separat laptele, uleiul si ouale si toarna totul in mijlocul ingredientelor uscate. Pune si bucatelele de mar si amesteca bine pana se incorporeaza.
Imparte aluatul in tava de briose si pune deasupra feliile de mar pastrate. Amesteca 1 lingurita scortisoara cu 1 lingurita zahar brun si presara desupra merelor.
Coace briosele 25-30 de minute, pana trec de testul scobitorii. Lasa-le sa se raceasca 5 minute in tava inainte sa le scoti.
Sursa: www.foodstory.ro